Tuğba Turgut

Tuğba Turgut

Kilo Almanızın Nedeni İntolerans Olabilir

Kilo Almanızın Nedeni İntolerans Olabilir

Dünyada her birey birbirinden farklıdır. Sadece saçımız, ten rengimiz ya da vücut şeklimiz değil vücudumuzun besinlere verdiği tepkiler de farklıdır. Bir kişiye iyi gelen bir besin diğer kişiye zarar verebilir. Çevrenizde glutene ve laktoza olan intoleransı duymuşsunuzdur. Vücudumuz domates, karpuz, yumurtaya da intolerans geliştirebilir. Bu kişinin metabolik özelliklerine bağlıdır ve kişiden kişiye göre değişir.

Gıda İntoleransı

Gıda intoleransı, sindirim sistemi veya metabolizma sorunları nedeniyle belirli yiyeceklere karşı olumsuz reaksiyonların ortaya çıkması durumu olarak tanımlanır. Bu reaksiyonlar genellikle alerjik olmayan, bağışıklık sistemi ile ilişkili olmayan tepkiler olarak bilinir. Besin intoleransı genellikle sindirim sistemi semptomlarına neden olur ve belirli yiyeceklere karşı duyarlılık veya hassasiyetle ilişkilidir.

Besin intoleransı semptomları kişiden kişiye farklılık gösterir ve genellikle yiyeceklerin tüketilmesinin ardından ortaya çıkar. En sık rastlanan semptomlar arasında karın ağrısı, gaz, şişkinlik, ishal veya kabızlık, bulantı ve baş ağrısı yer alır. Diğer semptomlar ise şöyle sıralanabilir: hazımsızlık, ödem, kilo verememe yada alamama, kronik yorgunluk, cilt rahatsızlıkları (egzama, döküntü, kızarıklık gibi), solunum güçlüğü, geniz akıntısı, irretable bağırsak sendromu (IBS) gibidir.

VERYTEST

Very test, 8 adet saç telinden numune ile yapılan bir test olup İngiltere’de sonuçlanmaktadır ve 490 adet gıda ve içecek, laktoz-gluten intoleransı, 170 adet gıda dışı ürün (toz, böcek, bitki vs), 7 adet hormon, 10 adet bağırsak bakterisi, 50 adet metal intoleransı, 6 adet sindirim enzimi analizi, 75 adet vitamin ve mineral testi, 165 adet E numaralı gıda katkı maddelerini incelemektedir.

Test sonucunda hastanın hangi besini tüketmemesi gerektiği, hormon-vitamin-mineral-sindirim dengesi, bağırsak bakterilerinde eksiklikler, temas edilmemesi gereken metal ve diğer ürünler incelenmektedir. Test sonucuna göre bir diyet listesi hazırlanıp kilo verimi ve diğer şikayetlerde azalma gözlenmektedir.

Kısaca, özellikle göbek bölgesinde şişkinlik, vücudun herhangi bir yerinde ödem, ciltte kaşıntı-döküntü-kızarıklık-sivilce problemi, mide ağrısı veya baş ağrısı, sürekli halsizlik veya yorgunluk, kabızlık veya ishal, tüm diyet tiplerini uygulamanıza rağmen kilo verememe veya alamama, geniz akıntısı yaşıyorsanız intoleransınız var demektir ve bu besinleri bir süre hayatınızdan çıkarmadıkça komplikasyonlar geçmeyecektir.

Verytest Konya’da sadece bizim merkezimizde bulunmaktadır. Test için sizleri merkezimize bekliyoruz.

Sağlıklı Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Turgut Arşivi
SON YAZILAR