Merve Çetin

Merve Çetin

Mutlu aile, mutlu toplum demek

Mutlu aile, mutlu toplum demek

Selçuklu Belediyesi çok güzel bir yatırımı hayata geçiriyor. Aileye yönelik dev hizmeti barındıran bu yatırımla birlikte mutlu aileler, daha sonra mutlu toplumlar yetişecek.

Aile Gelişim Merkezi bir diğer ismiyle SADEM aileye yönelik büyük bir eksikliği giderecek. Ve vedilecek olan tüm hizmetlerin de ücretsiz olması gerçekten takdire şayan bir durum. Çünkü mutlu aile, mutlu toplum demek. Bunu sağlayan Selçuklu Belediyesi’ne tüm Konya halkı adına teşekkür ederim.

Peki, SADEM’in içerisinde ne gibi hizmetler olacak. Gelin hep birlikte göz atalım.

Yetişkinler ve çocuklar dahil olmak üzere tüm aile fertleri ile evlilik hazırlığındaki bireylerin yararlanabileceği merkezimizde; aile danışmanlığı, çift danışmanlığı, evlilik öncesi danışmanlık, ebeveyn danışmanlığı, ergen danışmanlığı, aile hukuku danışmanlığı, manevi danışmanlık, yas danışmanlığı, boşanma danışmanlığı, evlilik terapisi, cinsel terapi, oyun terapisi, resim analizi ve ekran bağımlılığı olmak üzere 14 farklı alanda danışmanlık ve terapi hizmeti verilecek.

Bu merkezde; aile yapısını tehdit eden unsurların önüne geçmek, aile içerisindeki iletişim problemlerini çözüme kavuşturmak, tüm aile bireylerinin sosyal yaşama entegre olmalarını sağlamak, aile kuracak bireyleri evliliğe hazırlamak, boşanma aşaması ve boşanma sonrası süreçlerde tüm aile bireylerine psiko-sosyal destek sağlamak amaçlanıyor.

5 adet danışmanlık ofisi, 50 kişilik konferans salonu ve 1 adet çocuk oyun terapi odasının bulunduğu Selçuklu Aile Gelişim Merkezde psiko-sosyal destek hizmetler “Güçlü Aile, Güçlü Toplum” ilkesi ile manevi danışmanlar, Aile hukuku danışmanları ve ruh sağlığı uzmanları tarafından profesyonel bir şekilde verilecek.

Merkezimizde ayrıca özel gün ve haftalarda periyodik aralıklarla ailelere yönelik çeşitli sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve akademik programların yer aldığı etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirilecek.

Randevu sistemi ile çalışacak olan merkezimiz hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Hemşerilerimiz buradaki tüm hizmetlerimizden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Ayrıca Aile Gelişim Merkezinin hazırlayacağı programlar kapsamında belediyemizin tüm sosyal tesislerinde toplumumuzun tüm kesimlerine hitap edecek şekilde eğitim ve seminer programları icra edilecek.

Toplumun temel yapı taşı aile. Eğer aile sağlıklı olursa aile güçlü olursa toplumunda güçlü ve sağlıklı olması söz konusu olabilir. Yine çocuklarımızın eğitimi ilk aldığı okul aile ocağı. Çocuklarımız küçük yaştan itibaren sağlıklı bir ortamda büyürlerse, onların psikolojik gelişimi adına pedagojik anlamda sağlıklı bir ortamda yetişmesi eğitim hayatlarının ve gelecekte oluşturacakları karakterlerin de sağlıklı olmasına katkı sunacaktır. Bu nedenle, ailenin gelişimi adına böyle bir projenin yürütülüyor olması büyük önem arz ediyor.

Eğitimciler olarak okullarımız olarak bu kuruma her türlü desteği vermeye hazırız. Hem eğitimci desteği hem okullarımızda ailelerimizin buraya yönlendirilmesi anlamında öğrencilerimize orada gerekli bilgilendirme, velilerimize tanıtım yapılması anlamında katkı sunmaya çalışacağız. Projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Projeyi ürettiği için, gerçekleştirdiği için belediye başkanımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Çetin Arşivi
SON YAZILAR