Fatih Özer

Fatih Özer

Siyasetçi yetişmiyor değil esasen...

Siyasetçi yetişmiyor değil esasen...

Gazetemizin yazarı kıymetli büyüğüm siyasetçi neden yetişmiyor diye bir yazı yazdı. Çokta hoşnutiyetle okudum yazısını, yazımın başında tebrik ediyorum.

Evet seçim geliyor kıymetli okur. Yakın zamanda vekil olabilmek için ortaya çıkan adaylar il, ilçe, köy derken yanına gelecek. Bak o vekil sen asilsin unutma! Konya merkezin sorununu bilecek, ilçe sorunlarını bilecek, şehrini bütün ilçeleri ile tanımış olacakki çıkıp vekilin olarak seni temsil etmek istiyorum diyecek. Yok öyle bastım parayı ettim ağanın gönlünü veya ben bilmem kimim, kimin nesiyim diye sıraya girmek dolayısıyla vekilliğe talip olmak. Yıllardır ortaya ne koymuşsun, beni ne kadar tanıyorsun (ben derken millet anlamında) projen neler, hangi sıkıntıyı yerinde gördün de ona çözüm önerinle geldin. Vekil idin ise hangi bayramda yanımızda idin hangi cenazede kolumuza girdin, hangi düğünde halayın içinde idin, hangi projeleri mecliste geçiripte memlekete katkı sundun, hangi aradığımızda açtın veya sonra geri döndün, danışmanınız bizle nasıl konuştu, çözümle döndü mü sorunlarımıza, işin olamadığında hangi aralıkla memleketin ücra bir köşesinde idin. Tabi bunlar uzar gider değerli okur. Kimse kusura bakmasın halk bu çağda soruyor, düşünüyor ve bekliyor hele gele seçim arefesi diye. Üretmeyen birisi asla sahaya çıkmasın. O siyah camlı ciks arabanıza verecek hiçbir selamımız da yok. Biz asiliz diyor halk vekil olmak için önce gönle girin sonra oy kullanmak için kabine girdiğimizde biz gerekeni yaparız diyor.

Bir de belediye başkanlarımızdan bu süreçte adaylık için ayrılacak olanlar diye kulağımıza isimler geliyor. Ben olsam üretken belediyecilik anlayışı ile asla vekilliğe talip olmam. Şehirde kadınlar mutlu çocuklar şen olarak yaşıyor ise sizden hoşnutu yoktur ki. Siz çocuklar için harika projeler çıkarıp onlara harika alanlar yaptı iseniz, şehir aldığınız günden daha iyi yerlere geldi ise ne mutlu size. Boşverin vekilliği siz işinize bakın. Yok bu adaylık sürecini yapamadığınız süreçten kaçış diye planlıyorsanız o kendi kararınız!

Siyasetçi yetişmiyor diyor abim ama şöyle de bir gerçek var. Parası olmayan, ceket iliklemeyen, eğilmeyen yol alamıyor nasıl siyasetçi olacak. Buna iktidar partisi demeyeceğim sadece her tarafta böyle. Kimse kendisinin alternatifini kendisinden çok üreteni istemiyor. Parası olan da çikolata yemekten sonra siyasetçi oluyor onun da sonu olmuyor işte. Veya birilerine ceket iliklemiş, hizmet etmiş, çanta taşımış kişilere de gösterdiğiniz vefa ile siyasetçi ortaya çıkaramıyorsunuz net.

Bir defasında şunu duymuştum birinden. Beni geçecek birisine neden yol verip büyüteyim. Sonra da tıkanıyor yollar maalesef yeni nesil siyasetçi konusunda.

Velhasıl biz üreten, eleştiren, hayal eden, hedefleri olan, memleketini ihya etmek için zamansız çalışan, saygı sevgi konusunda hassas, vekil olunca asili unutmayan, bayram, düğün, cenaze, iyi kötü gün bilen, diksiyonu düzgün, kendisini anlatabilen kişilere destek verelim kendi siyasi görüşümüz de veya her dediğimize kafa sallayacak demeden önlerini açalım.

Bu ülke hepimizin ve asla kimseye kalmayacak. Ama bir ülkümüz var bu ülke kıyamete dek yaşayacak ve payidar olacak. Lütfen yok eden değil yetiştiren olalım yeter ki.

Selam ve muhabbetle ey okur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR