Sema Kavak

Sema Kavak

Sema KAVAK ile HAFTASONU

Sema KAVAK ile HAFTASONU

Herkesin yalan söylemek için bir sebebi var, sizin nedeniniz ne peki?

Evet bugün kü konumuz yalan… yani doğru olmayan, gerçek dışı, aslı olmayan, kandırma isteği taşıyan bir durumdan söz ediyoruz.

Bu durumda; yalan söyleyen ve yalan söylenen kişi olmak üzere iki tarafın var olması gerekir. Ancak asıl sorun da burada başlıyor çünkü etrafta kendisine yalan söylenen kişiyi, kişileri görmek kaçınılmazken, nedendir bilinmez yalan söyleyen, yalanı tercih eden kişinin bundan şikayet ettiğini görmemiz maalesef pek mümkün olmuyor.

Neden kendini ele versin ki, neden bundan şikayet etsin ki dediğinizi duyar gibiyim… ancak ahlaki ve dini açıdan baktığınızda ikisinde de çok da açık kapısı olmayan bu durumu her kesimden insanın tercih ettiğini görmek, toplumsal ve bireysel bir çözülmeyi beraberinde getiriyor maalesef.

En büyük yansımasını da artık insanların birbirine güven duymadığı ilişkilerin artmasından anlamak çok da zor değil. Kurulan her tür ilişkinin içinde soru işaretlerinin olması, samimiyeti yok eden, bizi bireyselleşmeye yalnızlaşmaya iten bir durum. Sonuçta izole edilmiş hayatların artması ile aile birliğinin yok oluşuna, toplumsal dayanışmanın azalmasına seyirci kalıyoruz.

Oysa ki, insanın varlığına yaradılışına ters olan bir sürecin içinde olmak için çabalamak gerekir. Bu çabayı güven duygumuzu geliştirmek adına ilişkilere ayırdığımız zamanı artırmak için kullanmış olsaydık, kazanan biz olacaktık.

Neden kazanan gibi görünen kaybedenlerden olmayı tercih ediyoruz? Neden buna dur diyemiyoruz? Bu bağımlılık haline mi geldi?   

Sebep her ne olursa olsun, kendince kolay diye düşündüğü yol aslında birçok zorluğu beraberinde getiriyor. En başta sürekli olarak söylediği yalanı hatırlaması gerekiyor. Bu da aslında kişiyi sürekli tedirgin ve tetikte olmasına neden olur ki, ilişkilerinde gergin ve öfkeli yapar. Böylece en ufak şeyde kavga çıkarabilirler ve küsebilirler. Bu yöntemle de karşısındaki kişiyi kendinden o anlık uzaklaştırır ve anlık çözüm üretmenin rahatlığı ile yoluna devam ederler.

Ancak bu rahatlık hiçbir zaman uzun sürmeyecektir. Bunun en temel nedeni ise yalan söylenen kişilerin artık kişiden uzaklaşmayı tercih etmesi ya da artık o kişiyi hayatında sıradanlaştırması ile yok olmasına neden olacaktır.

Birinin hayatında var olmak ve sizin birinin hayatında varlığınızı sürdürebilmeniz için güven, en temel unsurdur. Güveni sağlamak adına önce kendinize sonra karşınızda olan kişiye yalan söylemeyi bırakmanız gerekmektedir. Açık olmak, kısa sürede canınızı yaksa da uzun vadede herkes kazançlı çıkacaktır ve buna bugün başlayabilirsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sema Kavak Arşivi
SON YAZILAR