Sema Kavak

Sema Kavak

Sema KAVAK ile HAFTASONU

Sema KAVAK ile HAFTASONU

Ruhsal sorunlarımızın kaynağı temel ihtiyaçlarımızın giderilmemesidir… bu ihtiyacın tam olarak ne olduğunu bilmek, farkına varmak; sorunların çözümünde önemli rol oynamaktadır çünkü çözümü yanlış yerlerde aramanıza engel olacaktır. Peki şu an en çok ihtiyaç duyduğunuz şey ne?

Eş, sevgili, daha büyük bir ev, bir çocuk, sağlık, inanç, adalet, güven… herkese göre değişen ve herkes için zaman içinde değişen bu ihtiyaçları fark etmenin önemi çok büyük. Ne zaman farkında oluruz, işte tam da o zaman mutlu olmaya başlarız… çünkü yokluğunun ya da çokluğunun farkında olduğumuz ihtiyaçlarımızın nasıl giderileceğini öğrenmek, ihtiyacın ne olduğunun farkına varmaktan çok daha kolaydır.

Ancak ezber bozmaya gerek yok tavrıyla önce iş, eş, çocuk, kariyer, araba, ev derken girdiğin koşuşturmaca; özünde temel ihtiyaçların giderilmesi üstünden başlıyor ve devam ediyorsa, önce aç olan karnını doyurup sonra da çıplaklığını gideriyorsan ve bu döngü içinde karnını doyuran da üstünü kapatan da barındığın sığındığın güvenli alanın da artık sana yetmez hale gelmişse… Bir elbisen ikiye üçe, iki odalı evin üç dört odaya çıktığında, pencerenden sızan ışık bile yetmez hale geldiğinde içinde bulunduğun boşlukla girdiğin arayış seni sonsuz girdaba kucak açtırmış demektir.

Üstünde çok da oturup düşünmediğin ihtiyaçların giderilmedikçe, başka bir alana yoğunlaşıp geçici çözümler üretmeye, ürettiğin çözümlerin seni tam da neden mutlu etmediğini anlamlandırmaya çalıştığında ise bazen çok geç olabilir. İşte bugün bir şeyler için geç olmadan başlama günü neye mi; eşinle en son ne zaman baş başa kaldın… arkadaşlarınla akrabalarınla en son ne zaman sohbet ettin… sağlığın için doktora en son ne zaman gittin… çocuklarınla en son ne zaman keyifli vakit geçirdin… ruhunla en son baş başa ne zaman kaldın… ve bunları ne sıklıkla yapıyorsun…

Bu sorulara cevap düşünürken, hayatının sadece işten, iş ve aileden, sadece aileden, sadece çocuktan, sadece okuldan, sadece spordan… ibaret olmadığını; seni sen yapan değerlerinle yaşam üzerinde varlığını sürdürürken her şeyle temas halinde olmanın önemini unutmadan ilerlemen gerektiğini hatırlamalısın.

Bugün yaşamının merkezine koyduğun şey, yarın olmadığında sarsılacaksın ancak var olabilecek misin? Bugün senin başlangıcın olsun, hayatına sahip çık, yaşamın sunduğu her şeyle var olabilmeyi dene, duyduğunu anlamaya, baktığını görmeye başla ama en önemlisi kendine ruhuna karşı duyarsızlaşmadan yaşamaya başla… mevsim geçişleri gibi yaşamında geçişlerin olsa da tek bir mevsimde nefes alma…

ihtiyacın olan şey önce sensin, senin tercihlerin ve bunların dengesi...unutma!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sema Kavak Arşivi
SON YAZILAR