Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Uğur İbrahim Altay tek başına yarışacak

Uğur İbrahim Altay tek başına yarışacak

Ak Parti 31 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde Konya’dan şehircilik, belediyecilik ve siyasetteki tecrübesi ile Uğur İbrahim Altay’ı Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan etti.

Selçuklu Belediye Başkanlığındaki başarısını,  Büyükşehir Belediye Başkanı olaraktan devam ettiren Altay, 31 Marttaki seçimlerde de bu makamın en güçlü adaylarından biri. Bilindiği gibi bir siyasi partide seçimi kazanmanın en etkili yolu, önce heyecan oluşturmaktır.

Uğur İbrahim Altay’ın aday olarak açıklanmasının ardından  bu heyecanın başta AK Parti teşkilatları olmak üzere, halk üzerinde yaşandığını hep beraber gördük. Uğur İbrahim Altay’ın

Karşısına rakip olarak şu ana kadar sadece Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Özkafa çıkmıştır.

Ak Parti ile MHP arasında gerçekleşen “Cumhur İttifakı” nedeniyle  MHP’nin Konya’dan aday çıkarmayacağı ve Ak Parti adayını destekleyeceği malumdur. Aynı şekilde CHP ile İyi Parti arasında gerçekleşen ittifak ile CHP Konya’dan aday çıkarmayacak ve İyi Parti’nin çıkaracağı adayı destekleyecek.

Şimdiye kadar gerçekleşen seçimlerde Ak parti’nin her zaman yüksek oranda oy aldığı Konya’da “Cumhur İttifakı”nın adayı olan Uğur İbrahim Altay’ın başkanlığı alması zor olmayacaktır.

Ancak bundan önceki 2014 yılı belediye başkanlığı seçiminde Ak Parti yüzde 64.26 oy almıştı. Aynı seçimlerde MHP yüzde 18.46, Saadet Partisi yüzde 7.47 ve CHP yüzde 5.74 oy almışlardı. Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Ak parti’nin oylarında biraz düşme beklenmektedir.

31 Mart seçimlerinde özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığından Uğur İbrahim Altay tek başına bir yarışın içine girecektir. 2014 yılında Tahir Akyürek’in aldığı oy oranını ne kadar yükseltecek veya düşürecek hep beraber yaşayıp göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR