Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İlçe belediye başkan adayları beklemede

İlçe belediye başkan adayları beklemede

Siyasi partiler tarafından hareketli ancak vatandaş tarafından sessiz yerel seçim çalışmaları devam ediyor. Konya’mız için iki büyükşehir belediye başkan adayı ile birkaç ilçe belediye başkan adayından başka diğer adayların henüz açıklanmaması yerel seçim heyecanını katlıyor.

24 Haziran seçimleri öncesinde siyasi literatürümüze giren “ittifak” birlikteliği  yerel seçimlerde de devam ediyor. Önce Ak Parti ile MHP “Cumhur İttifakı” sonra da CHP ile İyi Parti “Millet ittifakı” adı altında ittifak kurdu.

Ülkemizin en büyük dört partisinin ikişerli ittifak yapmasının ardından kimin nereden aday çıkacağı, kimin nerede aday çıkartmayacağı, kimin nereden aday olacağına da artık parti genel merkezleri karar veriyor. Parti teşkilatı ve delegelerin istekleri ise aralara kaynayıp gidiyor.

Her iki ittifaktada büyükşehir ve illerin adayları paylaşılmış ve buralara kimlerin aday olacağı ise neredeyse belli olmuştur. Şimdi sıra ilçe belediye başkanlarında. Konya için ilçe belediye başkan adaylarının Cumartesi açıklanacağı bilgileri yer almaktadır.

İttifakların  ilçe belediye başkan adaylarında ne derecede etkili alacağı ise meçhul. Ancak ilçe belediye başkan adayları için il teşkilatının görüşlerinin alındığı da bir gerçektir. İlçe belediye başkan adaylarının kimler olacağı ise heyecanla bekleniyor.

Gerek sosyal medyada ve gerekse dost sohbetlerinde bir çok ismin öne çıktığı ilçe belediye başkan adayları için son sözü parti genel merkezleri söyleyecek.Yaklaşık iki aya yakın bir zamandır  heyecanla bekleyişleri süren aday adaylarının da bekleyişleri böylece sona erecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR