Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Selçuk Üniversitesi’ne sahip çıkalım

Selçuk Üniversitesi’ne sahip çıkalım

Malum geçtiğimiz hafta yaşanan elim olay Selçuk Üniversitesi'nin üzerine kara bir gölge gibi çöktü. Şu bir gerçek ki üniversitemiz zor bir dönemden geçiyor. Göreve geldiği günden bu yana Selçuk Üniversitesi'ni büyük başarıları ile gündeme taşıyan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve mevcut yönetimin yaptıkları unutuldu, Üniversite hiç de hak etmediği şekilde bazı medya organlarınca bu olayla kötü alınır oldu. Maalesef bazı yerel gazetecilerde bu akıma kapıldı. Hakkı hocanın yaptıklarını tek tek anlatmaya gerek yok. Zaten anlatmaya kalkışsak ne gazete yeter ne de satır ve sütün.

*****

Bu noktadan sonra cinayeti yorumlamak, olayın korkunç boyutlarını gözler önüne sermek kimseye bir fayda sağlamaz. Zaten olay yargıya intikal etmiş durumda. Yapılması gereken bu şehrin en büyük markası olan Selçuk Üniversitesi'nin kurumsal kimliğine sahip çıkmaktır. Bu üniversite hepimizin. Üniversite sayesinde bu şehrin kazanımları ortada. Basın ve Konya kamuoyu el birliği içinde üniversitemize sahip çıkmalıyız. Senato kararında da söylendiği gibi yaşanan bu kötü olayı üniversite camiasına mal etmemeliyiz.

*****

Elbette zaman zaman Selçuk Üniversitesi'ni bizler de eleştiriyoruz. Ancak gün eleştiri günü değil destek olma günüdür. Sonuçta yaşanan çirkin olayların nedeni Selçuk Üniversitesi yönetimi değildir. Burada bir fatura kesilecekse bunu ödemesi gereken en son isim Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Selçuk Üniversitesi yönetimidir. Zaten faturanın bedelini ödemesi gerekenler de kanaatimce adil Türk yargısı önünde ödeyeceklerdir 

*****

Bazı ulusal medya organlarının hala bu olayı sıcak tutmaya çalışıp, doğruluğunu kimsenin bilmediği yeni yeni iddialar ortaya atmasının arkasında artık iyi niyet aramamak lazım. Herkes söyleyeceğini söyledi. Bundan sonrası olayı sulandırmaktan öteye gitmez. Bırakın bundan sonrasına yargı karar versin. Üniversite yönetimi üzerine düşen görevi yaparak olayla ilgili idari soruşturma açıldı. Açılan soruşturma sonunda profesör emekli olsa bile ceza alabiliyor. Emekli olması idari soruşturma sürecinden ceza almamasını gerektiren bir faktör değil.

*****

Bir de dekan hanım sadece dekanlıktan istifa etti.Bazılarının iddia ettiği gibi  öğretim üyeliği sona ermedi.  Öğretim üyeliği sürüyor. Bunda bir değişiklik yok. Maaş durumunda bir hak kaybi söz konusu değil. Konya olarak Selçuk Üniversitesi’ne, Rektör Hakkı Gökbel’e ve üniversite yönetimine sahip çıkmalıyız. Emin adımlarla zirveye yürüyen bir eğitim markamızı kimseye kirlettirmeyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR