Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Öğretmenlerimize sahip çıkalım

Öğretmenlerimize sahip çıkalım

Toplumumuza yön veren ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı eğiten öğretmenlerin günü bugün. Öğretmen olmak, öğretici olmak gerçekten zordur. Bunu başaran ve hayata geçiren eğitim ordumuzun vefakar neferlerini yılın sadece bir günü anmak yetmez. Onları yılın her zamanı ve her anında hatırlayarak destek olmak zorundayız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği unvanını aldığı tarihin yıldönümü 24 Kasım. 11 Kasım 1928’te dönemin Bakanlar Kurulu tarafından yapılan toplantıyla kendisine Başöğretmen unvanının verilmesi kararlaştırılmış ve 24 Kasım’da resmileşerek Atatürk Türkiye’nin Başöğretmen’i olmuştu. 1981 yılında ise Atatürk’ün doğumunun yüzüncü yılı şerefine, Başöğretmen olduğu tarih 24 Kasım’ın tüm yurtta öğretmenler günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Öğretmenler toplumun yüz akı, çocuklarımızın geleceğidir. Onlara emanet edilen çocuklarımızı en iyi şekilde eğiterek  ülkemizin geleceğine yön veren kişiler olarak yetiştirmeye çalışıyorlar. Öğretmenler bu mesleğe ilk başladıkları zaman, “gerçek öğretmenliğin” tozlu kitap sayfalarında sıkışıp kalan cümlelerle sınırlı olmadığını, işin temelinde “insan”ın olduğunu bilenlerdir. Bu kutsal mesleğe adım atıldığı   ilk günden bu yana işine olan bağlılıkları  gözlerinden merak kıvılcımları saçan öğretmenlerin sayesinde her geçen gün daha da alevlenmektedir.

 “Cehaleti karanlığında boğma” hedefiyle çıkılan bu yolda  öğretmenlerin  yaktığı meşaleler bir araya gelerek eğitimin kendinden uzak duranları yakıp kavuran, çevresinde toplananların ise “içini ısıtan güneş” olacaktır. Gökkuşağının tüm renklerinin aziz yurdun her köşesinde aynı parlaklıkla ışıldaması maksadıyla mücadele eden eğitim ordusunun bu çilekeş mensupları ile hepimiz onur duymaktayız.

 Eğitim ordusunun  çilekeş mensupları olan öğretmenler her türlü ekonomik ve sosyal zorluklara rağmen çocuklara bilgi aktarmakta onları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışmaktadır. Ekonoımik ve özlük hakları konusundan tutunda yeniden atanmalarına kadar bir çok sorunlarla mücadele etmek zorundadırlar.

Ülkemizin aydınlık yüzlerini daima aklın ve bilimin ışığında yönlendirecek  olan  öğretmenlerimizin kararlılığını  bir kez daha belirtmek istiyorum. Onların açtığı aydınlık yoldan öğrencilerimizin parlak yürüyüşü devam edecektir. Tüm eğitim camiasının Öğretmenler Gününü kutlar, saygılar sunarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR