Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Numune Hastanesi ve tüketim çılgınlığı

Numune Hastanesi ve tüketim çılgınlığı

Numune Hastanesi ve tüketim çılgınlığı

Yaklaşık bir aylık bir süredir sizlerden uzak kalmış, bazı sağlık sorunları ile uğraşmak zorunda kalmıştım. Allah’a şükür yapılan tetkik ve muayenelerde korkulacak bir şey olmadığı ortaya çıkmış ve uzun bir rapor sürecinin ardından yine sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşamaktayım.

Konya Numune Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Süleyman Dönmez’e ve Kardiyoloji Doktoru Esra Dönmez’e, Kardiyoloji Bölümü ve Başhekimlik çalışanlarına çok teşekkür ederim. Teşhis, muayene ve tedavide büyük bir başarı gösteren Doktorum Esra hanımın hakkı ödenemez. Ayrıca Avrupa stardartın da bir hastanemiz olduğu içinde çok şanslıyız.

Yaklaşık bir aydır yazı yazmamama rağmen mutlaka ki gündemi de takip ediyoruz. Özellikle son günlerde gazete ve televizyonlarda büyük bir tüketim çılgınlığının reklamları görülmekte. Adına Efsane Cuma, Şahane Cuma veya İndirim Günleri gibi adlarla anılan kampanyalar her an karşımıza çıkmaktadır. İnsanlar adeta tüketim çılgınlığının içerisine çekilmekte, cazip ve değişik reklam ve fiyatlarla da insanlara ulaşılmaya çalışılmaktadır.

Sadece  internet sitelerinde değil mağaza ve zincir marketlerde  büyük kampanyaların ve büyük indirim oranlarını da görmekteyiz. İnsanların önce duygularına, daha sonra ceplerine öz diken bu firmalar geçtiğimiz hafta içerisinde malesef bu amaçlarına da ulaştılar.

İnsanlar adeta kıtlıktan çıkarcasına alış veriş yaparak bu çılgınlığın birer figüranı olduklarını gösterdiler. Sadece internet üzerinde satış yapan  bir firmanın kargo sayısının 5 bin olduğu ifade edilmektedir. Ayrıca internetten satış yapan firmaların geçtiğimiz haftadaki  cirosunun milyarlarca lira olduğunu görmekteyiz.

Taksitle yaşayıp borçla ölmeye bizi alıştırmaya çalışan büyük kartellerin Şahane Cuma safsatası da malesef amacına ulaşmıştır. Her daim ekonomik sıkıntıdan ve para yetiştiremediklerinden söz eden kişiler, gerek internet sitelerine ve gerekse de mağazalara büyük paralar bırakmıştır.

Ancak internet sitelerindeki alışveriş miktarına ve gerekse de mağazalardaki kalabalıklara bakacak olursak, insanımızın kazanmadığı parayı harcadığını ve kredi kartına yöneldiğini açıkca görmekteyiz. Çoluk çocuğunun rızkından keserek böyle alışverişlere para yatıranlara artık söyleyecek sözümüz yok.

Sadece ucuz diye alınan bir çok eşyanın  gerçek fiyatının da bu olduğu bir gerçektir. Şurası kesinlikle bilinmelidir ki hiç bir işyeri zarar edecek bir fiyata malını satmaz. Ancak kardan fedakarlık eder. Aslında indirim adı altında aldığının ürünün gerçek fiyatı budur. Bu da şu demektir, şimdiye kadar mağazalar bize fahiş karlarla satış yapmışlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR