Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Muhtemel bir erken seçim

Muhtemel bir erken seçim

 

İktidar partisi AK Parti’de kongre süreci olanca hızıyla devam ediyor. Ülkemizin bir çok kentinde yapılan kongrelerde “metal yorgunluğu”nu atmış, genç ve dinamik guruplar göreve getiriliyor.

 

İlimizde de kongreler en kısa zaman içerisinde başlayacak. Toplumun her kesimini kapsayan, toplumun içinde bulunan ve toplumun benimseyeceği isimlerin göreve getirilmesi sürpriz olmayacaktır.

 

Partinin yerel teşkilatlarının kongrelerine büyük önem veren AK Parti’de her ne kadar 2019 yılından önce erken seçim olmayacak denilse de, vatandaş tarafından erken seçim için olumlu ışık olduğu görüşü hakim.

 

Etrafımızda yaşanan olayların, AB ve ABD ile olan ilişkilerin en sağlam ve doğru adımlarla çözülebilmesi için güçlü ve halkın yüzde 50+1’ini kucaklayan bir iktidarın olması kaçınılmazdır.

 

2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde erken yapılacak olan yerel ve genel seçimler sonucunda AK Parti, bir durum tespiti de yapabilecektir.Seçimlerde alınacak sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimi için yeni projeler de böylece hayata geçirilebilir.

 

Genç, dinamik ve toplumca benimsenmiş yerel yöneticiler ile girilecek bir seçimde, AK Parti hem kendisini denemiş ve hem de halkın nabzını tutmuş olacaktır. Bu nedenle her ne kadar olmayacak denilse de bir erken seçim olacağı kanaatindeyim.

 

Yenilenmiş yerel yöneticiler ve FETÖ’den arındırılmış yeni bir milletvekili oluşumu ile halkın karşısına çıkması beklenen AK Parti, istediği sonucu alır diye de düşünüyorum.Vatandaş 2002 yılından bu yana destek verdiği AK Parti’nin yeni vitrinini benimsediği takdirde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine kime oy vereceğim diye kendi içinde bir soruyla karşılaşmaz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR