Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Milletin PANKOBİRLİK’i

Milletin PANKOBİRLİK’i

Uzun süredir yazmak istediğim konu Konya Şeker ve PANKOBİRLİK konusuydu. Nihayet artık sırası geldi.

Konya Şeker’in esi halini sadece bilenler bilir. O eski haliyle ilgili çok konuşmayacağım. Ama 1999’dan itibaren yani Çumra Belediye Başkanı Recep Konuk başa geçtiğinden itibaren tüm Türkiye bilir.

Recep Konuk’u Çumra Belediye Başkanlığı döneminde tanımıştım. O zaman vizyon sahibi kişiliği ile bir ilçe belediye başkanlığından çok daha üst makamlara layık görürdüm. Çumra Belediye Başkanlığı görevinde bile uluslar arası konulara imza atmıştı. Mesela Çatalhüyük eskiden beri biliniyor ve kazı yapılıyor olsa da gündemde olan bir konu değilken, Çumra Çatalhüyük Anadolu Tarım Bayramı ile birlikte tüm dünyanın dikkatlerini çekmeyi başarmıştı. Çumra için yaptıklarını saymayacağım bunları zaten Çumralı bizden çok daha iyi biliyor.

Daha sonra Konya PANKOBİRLİK’in başına geliyor. O dönem vatani görevimi yapmak için askerde olduğum dönemdi ve bunu duyunca çok sevinmiştim. Çünkü çalışkan, zeki, ahlaklı, vatanını-milletini çok seven, vizyon sahibi bir Anadolu genci başa geçmişti. Bu 18 seneye de bakınca düşüncelerimde ne kadar haklı çıktığımı görmek de beni ayrıca mutlu ediyor işin doğrusu.

Bu süre içerisinde neler yaptı, nasıl 40 küsur fabrika açtı, TORKU’yu nasıl dünya markası yaptı, ekonomiye katkıları nedir, Konya Şeker nasıl bu aşamaya geldi, bunlardan bahsetmeyeceğim. BU konuları tüm Konyalı hemen hemen biliyor zaten. Bilmeyip de merak edenler gerek internet sitelerinden gerekse haberlerden öğrenebilirler.

Benim burada asıl bahsetmek istediğim konu, insanları bu kadar seven, insanların her biri için ne yapacağının derdine düşen, sokaktaki simitçinin bile nasıl zengin olacağına kafa yoran bir Anadolu insanının, vizyonu ve misyonuyla aynı zamanda insanlara nasıl örnek olduğudur.

Sokaktaki simitçi diyorum, belki bazılarınıza garip gelecek ama çok da iyi tanıdığım bir insan olarak Recep Konuk’un “sana ne” denilecek sorunlara da üzüldüğüne, kafa yorduğuna, şahit olan biriyim. Ve ilgililer hatırlayacaktır, Karapınar’daki enerji konusunda da en fazla ilgiyi gösteren yine Recep Konuk olmuştu. Hatta “öyle bir şirket olmalı ki, sokaktaki simitçi de bu şirkete ortak olmayı düşünmeli ve o da bu zenginlikten yararlanmalı” diyen, Karapınar konusunu gündeme taşıyan yine Recep Konuk’tu.

20 milyon ağaç diken ve bu sayıyı nüfusla eşitleyeceğini söyleyen bir insanı, üretimden üretim çıkaran 40’ın üzerinde fabrika açan bir adamı, sokağındaki simitçisinden, bilimle uğraşan profesörüne kadar her biri için ne yapacağının telaşını yaşayan bir kişiyi nasıl anlatırsınız?

“Recep Konuk’u anlatan bir görsel hazırla” denilecek olsa; Recep Konuk’un önde silueti, arkasında ekili tarlalar, tarlaların sınırında göğe uzanmaya çalışan ağaçlar ve ağaçların arkasında fabrika bacaları olan ve tamamı bir dünyanın içerisinde gözüken bir görsel hazırlarım. Çünkü tüm dünyası bunlar olan, insana hizmet, millete hizmet ve vatana hizmet olan birisini sanırım en iyi tarif eden görsel olur.

Bu konuyu sayfalarca uzatabilirim. Ama çoğu yazacağım konuyu birçoğunuzun adı gibi bildiğine de eminim.

İşte sırf bu nedenlerle; iyi ki, Konya Şeker Recep Konuk’a sahip çıktı.

İyi ki PANKOBİRLİK başkanına sahip çıktı.

İyi ki çiftçi, hemşerisine sahip çıktı.

İyi ki AK Parti milletvekiline sahip çıktı.

İyi ki Başbakan, komisyon başkanına sahip çıktı.

İyi ki Cumhurbaşkanı Milletine sahip çıktı.

Recep Konukların çoğalması dileklerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR