Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Maalesef bu hale getirildik

Maalesef bu hale getirildik

Yepyeni ufuklar ve yepyeni umutlarla büyük şeyler beklediğimiz 2017 yılı da daha ilk günlerinden itibaren hayli zor geçeceğinin sinyalini vermiş oldu. Oysa ki hiç de öyle düşünmemiştik. Huzurun ve kardeşliğin hakim olacağı koskoca bir yıl dilemiştik.

 

Ancak daha 2017 yılının ilk saatlerinde büyük bir acı ve dehşet içinde kaldık. Ülkemizin metropol şehri İstanbul’un göbeğinde Ortaköy’de hem de yabancıların çoğunlukla gittiği bir gece kulübünde yılbaşı gecesi teröristler saldırdı.

 

Amaçları sadece yeni yılı kutlamak olan çoğu yabancı uyruklu 39 kişi bu menfur saldırıda hayatını kaybetti. Bu son olay bize açıkca gösterdi ki, Türkiye’ye yönelik terörist saldırıların asıl amacı ülkeyi bölmek. Ülkemiz insanları arasında korku, kaos ve tedirginlik yaratmak.

 

2016 yılında yaşanan terör saldırıları nedeniyle zarar eden turizm sektörüne ve dolayısıyla ülkemiz ekonomisine karşı girişilen bu hain ve vahşi saldırının amacı, bizi birbirimize düşürmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak, huzurumuzu ortadan kaldırmak ve ülkede iç karışıklığa sebep olmak.

 

Ortaköy’e yapılan terörist saldırı aslında bütün ülkeye yapılmış bir saldırıdır. Ancak ondan daha acı olan bir olay var ki, Ortaköy saldırısında ölen kişiler için “oh olmuş” diyenlerde çıktı maalesef. Böyle düşünenlerin ortak savunduğu nokta ise, o insanlar yılbaşını kutluyordu,o insanlar alkollü içki içiyorlardı.

 

Maalesef içimizde olayı sadece bu yönüyle değerlendirenler var. Halbuki orada ölenler masum insanlardır. Ülkemize misafir olarak gelmiş, kendisini Türk emniyetine emanet etmiş turistler var. Bir de terörün nerede ve ne zaman başımıza geleceğini de bilemeyiz zaten. Ülkemizde ölen her bir canlı bizim içimizi yaralar. Ancak maalesef bu hale getirildik işte.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR