Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kritik yerlerde MHP ile ittifak

Kritik yerlerde MHP ile ittifak

Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçim  öncesinde siyasi partilerde hareketlilik artmaya başladı. Özellikle Ak Parti, MHP ve CHP’de yerel seçimler öncesinde halkın teveccühünü kazanmış adaylar için yoğun çalışmalar var.

Özellikle Ak Parti, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde kadın ve genç adayların sayısının artırılması için çalışma başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, yerel yönetimlerde hem kadınların hem de gençlerin daha fazla yer almasını istediği öğrenildi.

Anayasada yapılan değişiklik kapsamında seçilme yaşının 18'e indirilmesinin ardından, Ak Parti yerel seçimlerde kamuoyunun karşısına daha fazla genç adayla çıkılması için özel çalışma yürütüyor. Milletvekili seçimlerinde olduğu gibi belediye başkanlığında da gençlerin ve kadınların daha çok yer alması için özel çalışmalar yapıldığı da gelen haberler arasında.

Alınan  bilgilere göre 81 ilde yapılacak çalışmalarda, kadın ve gençleri aday olmaları konusunda teşvik edecekleri ve destekleyeceklerini belirten Ak Parti yöneticileri, 30 büyükşehirde özellikle belediye meclisi üyeliklerinde kadın ve gençlerin sayısının artırılacağını dile getirdi.

Bu arada özellikle bir önceki seçimde kıl payı kaçırılan iller başta olmak üzere şu anda CHP’nin elinde bulunan Eskişehir, Aydın, Sinop, Yalova ve Çanakkale’de MHP ile ittifak yapılması üzerinde de çalışıldığı sızan bilgiler arasında. Ak  Parti kurmaylarının, MHP ile ittifak konusunun geçtiğimiz günlerde  yapılan MYK'da da gündeme geldiğini belirtirken, “Yerel seçimlerde bu nasıl olabilir? Buna bakılacak. Öyle yerler var ki, iki partinin rakip olduğu yerler buralar. Ya bölgesel olarak ittifakı tarif ederiz, ya da ülke geneli için ilkeleri açıklarız. Ama burada kesin olan ittifakın yapılacağıdır. Açık ya da kapalı olup olmayacağına karar verilecek. MHP'nin güçlü olduğu yerlerde onların desteklenmesi şeklinde de olabilir. Bunların hepsini liderler konuşacak” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Yaklaşık 6 ay sonra yapılacak olan yerel seçimler, bütün partiler için önemli bir sınav olacağa benziyor. Ak Parti MHP ile yapacağı bir ittifak ile daha çok belediye başkanlığı almayı hedeflerken, MHP’de elinde bulunan belediye başkanlıklarına yenilerini eklemeyi düşünüyor. Önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar’da yapılacak olan Ak Parti kampında, bir çok sorunun cevabının bulunacağı da bir gerçek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR