Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Koronavirüs fırsatçılarını tanıyalım

Koronavirüs fırsatçılarını tanıyalım

Koronavirüs fırsatçılarını tanıyalım

Koronavirüs artık hayatımızın değişmezi olmaya başladı. Okulların tatil olması, hasta sayısının artması ve karantinalar ile yepyeni bir yaşama doğru hızlıca gitmekteyiz. Artık halkımız, panik olmamaya, bilimsel temeli olmayan söylentilere inanmamaya, doğru ve tam bilgi için sağlık otoritesini, sağlık meslek örgütlerini takip etmeye başladı.

10 Mart 2020 tarihinde Türkiye’de de ilk kez korona virüs (Covid-19) taşıyan bir hasta tespit edildi. Her şeyden önce bu yaygın bulaşıcılığa sahip olan hastalığın en az zararla kontrol altına alınmasının en büyük temennimiz olduğunu ifade etmek isteriz.

Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan ettiği bir durumla karşı karşıyayız. Olayın ciddiyeti ortada. Bu mücadelede halkımız da Covid-19’un önlenmesine, tanısına, durdurulmasına ve hastaların tedavisine yoğunlaşmış durumda.

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı önlemleri, yürüttüğü çalışmaları ilk günden itibaren titizlikle takip ediyor, bu çalışmaları yerinde buluyor ve destekliyoruz. Bu noktada sağlık erki ile mücadelemizin ortak olduğunu belirtiyoruz.Dünyanın dört bir yanında hekimler, hemşireler, diş hekimleri, eczacılar ve tüm sağlık çalışanları Covid-19 ile mücadelelerini sürdürüyor.

Eczacılar Vatandaşımızın maske, dezenfektan, kolonya, ıslak mendil gibi tedbir maksatlı ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yapıyor. Ancak ürün temini noktasında büyük sıkıntılar söz konusu, ecza depolarının elinde ürünler bulunmuyor. Tüm bunların yanı sıra halkın endişesini, ranta ve fırsata çevirenlerin sayısının her geçen gün arttığına üzülerek şahitlik ediyoruz.

Söz konusu ürünlerde stok sıkıntısının yanı sıra fahiş fiyat artışları söz konusu. Bir diğer endişemiz ise tedarik sıkıntısının beraberinde merdiven altı, denetimsiz, sağlıksız ürünleri getirmesi ve bunun sonucunda halk sağlığının zarar görmesi. Bu noktada denetimlerin artırılması gerektiğine dikkat çekiyoruz.

Halka en yakın sağlık danışmanı olarak eczanelerimizde 7/24 hizmet veriliyor. İçinden geçtiğimiz bu olağandışı günlerde de eczacı arkadaşlarımız birer sağlık çalışanı olarak vatandaşlarımıza her zaman olduğu gibi hizmet etmeye devam etmektedir.

Halkımızı panik yapmamaya, bilimsel temeli olmayan söylentilere inanmamaya, doğru ve tam bilgi için sağlık otoritesini, sağlık meslek örgütlerini takip etmeye çağırıyoruz. Virüsten haksız para sağlamaya çalışanlara ve bu konudaki dolandırıcılara fırsat verilmemelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR