Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Karar Konyalının

Karar Konyalının

Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimine yalnızca 12 gün kaldı. Mübarek Ramazan ayı ile paralel devam eden seçim çalışmaları, milletvekili adaylarını bir hayli yormuş olsa da, onlar büyük bir fedakarlıkla sokak sokak dolaştılar.

Seçim gününe yaklaştıkca anketlerde gerek medyada ve gerekse de sosyal medyada daha çok yer almaya başladılar. Doğruluğu ve güvenirliliği her ne kadar tartışılır olsa da hepimiz anketlere göz atmaktan kendimizi alamayız yinede.

Ramazan ayında oruçlu kafamızla daha  ne olup bittiğini kestirebilmiş değiliz..Yoğun bir belirsizlik süreci söz konusu..İnsanların kafası karışık, yeni seçim sistemini hala anlayabilmiş değiller. İttifaklar konusunda hala bazı sorular var.

Bir kere siyasiler vatandaşa ittifaklı oy kullanımının nasıl olduğunu iyice bir anlatmalılar. Vatandaş Cumhurbaşkanlığı için nasıl, milletvekilliği için nasıl oy kullanacağını öğrenmek istiyor. Ak Parti Konya mitingini rekor bir katılımla yaptı. İttifak ortağı MHP, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin katılımı ile bölge toplantımsını yaptı. Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ile Meral Akşener’de Konya mitinglerini yaparak Konyalılara kendilerini anlatmaya çalıştılar.

Cumhurbaşkanı adaylarından sadece Temel Karamollaoğlu henüz Konya’ya gelmedi. O’da geldikten ve kendisini anlattıktan sonra, karar verme sırası Konyalılara geçecek. Konyalılar, hem cumhurbaşkanının kim olacağı ve hem de 27 dönemde yüce Meclis’te kendisini kimlerin vekil olarak temsil edeceği konusundaki nihai kararını verecek.

24 Haziran seçimlerinde sandık başına gittiğimiz zaman Türkiye için, Konya için ve geleceğimiz için vicdanımızla beraber oyumuzu kullanmalıyız. Kendi şehrimizden çıkmış,

 kendi şehrinin sorunlarını ve çözüm yollarını bilen,şehrin ortak adaylarını gururla  yakamıza takmazsak büyük kayıp olur diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR