Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Bayram ve seçim

Bayram ve seçim

Bayram arifesinde olduğumuz bu gün, havalar iyice ısınmaya ve bunun paralelinde meydanlarda da çok büyük hareketlilikler devam ediyor. Seçime girecek olan siyasi partiler, olanca güçleri ile kendince çalışmaktalar.

Aslında her seçim “çantada keklik” değildir. Rahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi “Türkiye’de siyaset için 24 saat çok uzun bir süredir”. Bizim ülkemizde hemen her şey değişebilir. Bunlar tecrübe ile sabittir.

24 Haziran tarihinde yapılacak olan seçim diğer seçimler gibi değildir. Bu seçim çok önemlidir ve mutlaka tam isabetli bir seçim olmalıdır. Çünkü artık sistem değişikliği olacak ve millet gerçek karar sahibi olacak, bunu istemeyen ama gerçek niyetini saklayan aktörler çok süslü sözler söylüyorlar.

Dışa bağımlı olan bazı siyasiler de   milletin karar sahibi olmasını istemiyor kırk elli kişiyi yönetmek çok kolay, halbuki 80 milyonu yönlendirmek çok zor olacaktır. O nedenle seçimde kime oy vereceğimizi çok düşünmeliyiz.

2002 yılından bu yana ülkemizi adeta şaha kaldıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçmek için hiçbir tereddüt taşımıyorum. Şimdiye kadar yaptıklarını gördükten sonra bu konuda kalbim ve vicdanım çok rahat. O nedenle bende yaşanan bu ilerleme günlerine “devam” diyorum.

 Milletvekili listelerinde tanıdığım ve çok sevdiğim kişiler var. İnanıyorum ki onlardan hangisi seçilirse seçilsin millet, vatan ve devlet için çalışacaklarına inanıyorum. O nedenle “cumhur ittifakı” için oy kullanılması gerektiği düşüncesindeyim.

Yarın mübarek Ramazan ayından sonra Müslümanlara hediye olan Ramazan Bayramı başlayacak. Mübarek Ramazan bayramının bütün İslam alemine  hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Buradan da herkesin bayramını kutlar sağlık, esenlik, huzur ve birliktelik temenni ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR