Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Kar yağdı böyle oldu

Kar yağdı böyle oldu

Yaklaşık  yirmi gündür bir durup bir yağan kar nedeniyle adeta insanlar kendilerine göre bir program yapamıyor. Günlerdir devam eden kar nedeniyle planlar değişmeye, projeler askıya alınmaya başladı.

 

Kar hiç şüphe yok ki bir berekettir. Zamanında kar yağmadığı için ekinlerin tarlada kaldığı, yer altı sularının çekildiği ve insanların susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını da biliyoruz.

 

Son günlerde yağan kar nedeniyle Allah’a şükür, yukarıda saymaya çalıştığım şeylerden kurtulduk gibi. Yoğun  yağan kar nedeniyle tarlalar kar altında ve yaklaşık bir metreye varan kar ile birlikte susuzluk tehlikesi de yok.

 

Bazılarımız kardan bahsederken esaret veya çile kelimelerini kullanmakta. Ancak kar ne kadar yağarsa yağsın berekettir ve bolluktur. Karın yağdığı yerlerde ekinde, meyvede, bereket ve bollukta eksik olmaz.

 

Kar yağışı nedeniyle trafikte araçlar biraz sıkıntı çekmiş olsa da, yayalar biraz zor yürüyor olsa da, sonuçta bütün bunların çaresi vardır. Toplu ulaşım araçlarını kullanmak ve mecbur olmadıkca evden çıkmamak gibi.

 

Konya’mızı örten beyaz gelinlik olarak adlandıracağımız kar yağışı nedeniyle ne kadar şükür etsek yetmez. Sadece bu kadar kar yağışı nedeniyle evi barkı ve yakacak odun ve kömürü olmayanları unutmamak gerekir.

 

İhtiyaç sahibi insanları unutmamalıyız. Herkes etrafındakilere bakarak bu konuda bir şeyler yapmalıdır. Yırtık ayakkabı ile okula giden çocuklar ile yakacağı olmayan aileleri gözetmeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR