Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İnsanlardaki maskeler

İnsanlardaki maskeler

Günümüzde bazı insani ve ahlaki değerler usul usul ortadan kalkmaya başladı. Gerek iş hayatında ve gerekse özel hayatta insanlar birbirlerinin ayaklarının altına bakmaya, nasıl kandırırım veya hata yaptırırım diye düşünmeye başladı.

 

Herkes ilk fırsatta madik atmıyor mu  birbirine? İnsan, kırmada, üzmede, ezmede fırsatları ganimet bilinmiyor mu? “Şayet kediler haftada bir gün uçabilse; Dünyada bütün serçelerin nesli biterdi” mısraları boşuna değil. Maskesiz, doğal, açık, net, şeffaf, dürüst, kalbi örümcek ağları ile kaplanmamış, sevgi dolu, vicdan sahibi, merhametli insanları etrafımızda görebiliyor muyuz?

 

 Sadece Kendi çıkarını düşünen iş derdine düşmüş, hep acelesi olan, dedikodu yapan ve tıka basa yiyen, günü kurtarmaktan başka derdi olmayan, yanlış benlik algısına sahip çevresindekileri hiçe sayan bir toplum mu olduk?

 

Günümüzde, genelde, yalancı, çıkarcı, ikiyüzlü, sinsi, samimiyetsiz ve içten pazarlıklı umut istismarcıların argümanları her kesimde beğeni görmüyor mu?  O  yüzdende iyilik, doğruluk silinip süpürülmüyor mu? Sadakat, bağlılık gibi kelimelerin anlamı tozlu raflara kaldırılmadı mı?

 

 Şunu iddia ederek söyleyebilirim ki, kendine ve inandığı değerlere dürüst davranmayanlar yüzünden insanlık yitirildi, haksızlık ve münafıklıklar çoğalmadı mı? Hani bir söz vardır şakadan söylenen, şimdi gerçek oldu gibi. Yaşasın kötülük .Yazık gerçekten.

 

Yapılan savaşlar, insanlar arasındaki gerginlik, bozuk ilişkiler vs. her şey bozuluyor gittikçe dünyada! Günümüzde insani değerlerden uzaklaşıldığı, insan tanımı içine giren kavramların ‘’zırvalama’’ olarak görüldüğü, kibirin gözleri kör ettiği ve’’ insani ilişkilerin’’ ihtiraslara yenik düştüğü zamanı yaşıyoruz.. Dünya ve insanlık hızla bozuluyor.. Anlam veremediğimiz ve veremeyeceğimiz bir düşünceyle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR