Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Hala kararsızlar var

Hala kararsızlar var

7 Haziran genel seçimlerine on gün kalmasına rağmen seçmenin büyük bir çoğunluğu hala kararsızlıklar içerisinde. Karasızların oranı da hiç de yadsınamayacak kadar çok. Yaklaşık yüzde 20 kadar bir kararsız hala oyunu kime vereceği konusunda henüz bir karar verememiş durumda.

Oy vermek konusunda kararsız olanların büyük bir bölümünü geçen seçimlerde Ak Parti’ye oy vermiş olanların oluşturması da ayrı bir konu. Yüzde 20 kadar ki kararsızlar henüz hangi partiye oy vereceklerini kararlaştırmış gibi de gözükmüyor.

Daha önce Ak parti’ye oy vermiş olan kararsızların büyük bir bölümü, başka partiye kaymamalarına rağmen oy konusunda düşünce içerisindeler. Özellikle öğretmenler, üniversite mezunu olup da  atanmayı bekleyenler, bürokratların bazıları ve esnaflar son on günü beklemeyi tercih ediyorlar.

Okullara yapılan müdür atamalarından rahatsız olanlar, KPSS sınavına giripte yüksek puana rağmen atanamayanlar, terfi beklerken yerinde saydırılan bürokratlar Ak parti’ye oy verip vermemekte tereddüt içerisindeler.

Ak parti’nin beklenen oy oranını alması için herkesi kucaklayacak ve onların isteklerine cevap verecek yeni müjdelerle seçmene inmesi gerekir. Son olarak 140 bin taşeron işçisine kadro müjdesi gibi müjdeler ile Ak parti amaçladığı oy oranına erişebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR