Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Gözler ekonomiye çevrildi

Gözler ekonomiye çevrildi

Gerek 31 Mart ve gerekse de 23 Haziran seçimleri ekonomik sıkıntıların gölgesi altında yapıldı. Vatandaş seçimden daha çok geçim konularını dile getirerek, kalıcı çözümler için hükümetten yeni projeleri hayata geçirmesini umut etti.

Artık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında dile getirdiği gibi önümüzde seçimsiz bir dört buçuk sene var. Şimdi   tüm kesimler mevcut ekonomik sorunların tartışılıp, köklü çözümler yönünde reform adımları atılması gerektiğini belirtmeye başladılar.

Ekonomi ile ilgili talepler özellikle 23 Haziran yenileme seçimleri  sonrası yoğunlaşsa da, aslında seçimlerden bağımsız olarak, bunun bir gereklilik olduğu zaten seçim öncesinde de açıkça dile getirilmeye başlanmıştı. Vatandaş ekonomik anlamda rahatlamayı istiyordu.

23 Haziran seçimlerinden hemen sonra Ak Parti ve MHP nin oluşturduğu Cumhur İttifakından ve muhalefet sözcülerinden  mevcut ekonomik sıkıntıların aşılabilmesi için seçimlerden hemen sonra yapısal tedbirlerin uygulamaya konulması gerektiği açıkça dile getirilmektedir.

İş dünyası, iş insanları ve ekonomik piyasa oyuncuları  artık bütün gözlerini hükümet kanadına çevirmiş ve  alınacak ekonomik tedbirler, yapılacak ekonomik reformların bir an önce hayata geçirilmesi için bekleyiş içine girmişlerdir.

Ekonomik sıkıntıların vurduğu iş aleminde herkes önünü görmek için çeşitli girişimlerde bulunmaktadır. Kimileri işi yavaşlatmakta, kimileri işçi çıkartmaya yönelmekte ve kimileri de ücretsiz izin ile krizi en az ile atlatma çarelerine bakmaktadır. Tabi burada yine olan asgari ücretli çalışanlara olmaktadır.

İş aleminin bütün temsilcileri ve meslek odalarının bütün temsilcilerinin altını özellikle çizmeye çalıştığı seçimsiz dört buçuk yıl ifadesi herkesi umutlandırmaktadır. Hükümetin bir an önce ekonomiyi gündemin birinci sırasına almasını, ekonomik yapısal tedbirlerin hayata geçirilmesini beklemektedir.

Altın, döviz ve kurlarda meydana gelen değişiklikler, iş aleminin önünü görememesi sonucu bir çok sosyal travmalarda yanşamaktadır. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle aile bütünlüğü hasar görmekte, insanlar işsiz kalacağım korkusu ile her gün yeni sıkıntılar yaşamaktadır. Özellikle 2002 ekonomik sıkıntısını yaşayanlar bu günleri korkuyla geçirmektedir.

Bir an önce ekonomiyi rahatlatacak, iş alemine ve iş çalışanlarına rahat bir nefes aldıracak ekonomik yaptırımlar ve projeler hayata geçirilmelidir. Vatandaşın hükümetten beklediği en büyük icraat budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR