Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Gençlerde tehlike altında

Gençlerde tehlike altında

Gençlerde tehlike altında

Artık hepimiz  her gece korku içinde Sağlık Bakanımızın gece bültenlerini korku içerisinde beklemeye başladık. Ülkemizin son olarak koronavirus durumunu kamuoyuna açıklamalarını dinlerken adeta buz kesiyoruz.İleri yaş ve kronik hastalığı olan ileri yaşlılar için oldukça zor geçen bu dönemde  hepimiz sağlığımız için dikkatli olmalıyız.

Başta yaşlılar olmak üzere bütün ülke bu belalı virüse karşı büyük  bir savaş vermektedir. Herkes evde kalarak bu sıkıntılı günleri aşmak için   büyük bir gayret göstermekte maske ve eldivenlerle beraber hayatını sürdürmekte. Bazı kendini bilmez kişiler  bana virüs işlemez gibi safsatalar söylese de virüs söylenenlerin aksine onbinlerce kişiyi hastaneye yatırmakta ve beşyüz den fazla kişide virüs nedeniyle hayatını kaybetmekte.Sağlık  Bakanı Koca'nın herkes kendi O halini ilan etsin sözünü hayata geçirerek önce kendimizin sonrada ailemizin hayatını tehlikeye  atmamalıyız. Her zaman sağlık tesisleri ve personelleri ile çağdaş olduklarını söyleyen ABD,İtalya, Fransa ve Almanya corona virüse karşı sınıfta kalarak ne kadar hazırlıksız olduklarını herkese gösterdiler.Ancak ülkemiz aldığı erken tedbirlerle virüse karşı hazırlıklı olduklarını gösterdi. Bu virüs sadece yaşlıları  değil gençleri de etkilemekte olduğu da artık biliniyor.Gençlerinde kurallara sıkı  sıkı sarılmaları, evden gerekmedikçe çıkmamaları, sosyal mesafeyi koruması ve yaşlıları  korumaya  çalışırken kendilerini de korumaları gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Çok kritik günler yaşıyoruz  ve görünüşe  göre dahada yaşayacağız. Ama güzel  günler en kısa zamanda gelecektir. Bu kritik ve zor günlerde Sağlık Bakanlığının bildirileri haricinde hiç-bir bildirimi dikkate almayacak, sosyal medyanın yalanlarına inanmayacak, elimizi ve yüzümüzü devamlı yıkayacak ve bolca da su içerek evde kalacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR