Esas seçim muhtarlıklarda
31 Mart yerel seçimde bütün gözler siyasi partilerde olmasına rağmen esas seçimin muhtarlıklarda olacağı gözden kaçmaktadır. Son yıllarda muhtarların sosyal ve özlük haklarında meydana gelen büyük değişim, muhtarlığa olan talepleri de artırmıştır.
Kadını, erkeği, genci ve yaşlısı muhtar olabilmek amacıyla olanca güçleri ile çalışmaktadır. Muhtar adaylarının arasında işsiz olandan tutunda emekli olana kadar neredeyse her meslekten insanlar bulunmaktadır.
Akşam eve gittiğinizde sizinde kapısına muhtar broşürleri asılmıştır mutlaka. Daha da önemlisi muhtar adayının olduğu sokaklarda büyük pankartlar asılmış durumdadır. Hepsinde de ortak tema “hizmet etmeye talibiz” yazılıdır.
31 Mart yerel seçimler için partiler pardon, ittifaklar arasında rekabet giderek artarken aslında asıl rekabet hatta yoğun rekabet muhtar adayları arasında yaşandığını söylesek yalan olmaz. Neredeyse her mahallede en az beş muhtar adayı bulunmaktadır.
Yeni dönem için Konya’da muhtemel beklenen muhtar adayı sayısını tahmin edebilir misiniz? Şahsen ben edemezdim. Ancak duyduğumda bu kez gerçekten şaşırdım. Konya’da bin 185 mahalle bulunuyor. Yani seçimler bittiğinde bu sayı kadar muhtar görevine başlamış olacak. Sıkı durun beklenen aday sayısı ise 5 bin üzerinde.
Halen görevde olan bazı muhtarlarla yaptığım görüşmede,” Biz göreve başladığımızda muhtarlık maaşı falan çok ehemmiyetli bir rakam değildi. Göreve talip olduk, dönenimiz boyunca hizmet etmeye odaklandık. Ancak 2 bin lirayı bulan muhtarlık maaşları ve sigortasının da ödenmesi nedeniyle bir cazibe oldu” dediler.
Bu arada muhtarlığı gelir kapısı olarak görenlerin halka hizmet etmek gibi bir amacı olmadığını da sözlerine eklediler.Tabi burada kimin para için kimin mahalle sakinlerine destek ve yardımcı olmak için aday olduğunu belirlemek sandığa kalmış bir durum. İnsanlar güvendiği kişiye oy verecek ve hizmet bekleyecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.