Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumhur ittifakı

Cumhur ittifakı

Ak Parti ve MHP arasında devam eden işbirliği nihayet ittifak olarak tescillenmiş oldu.  Her iki parti arasında sürdürülmekte olan ittifak görüşmeleri tamamlanarak ittifak’la ilgili kanun değişikliği iki parti genel başkanının imzası ile TBMM verildi.

Ülkemizin geçmekte olduğu zor süreçte, yapılan en güzel işlerden biri olarak değerlendirdiğim ittifak, son yapılan anketlere göre vatandaşlarca da benimsenmiş durumda.Bir araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre vatandaşın cumhur ittifakına desteği yüzde 54.1 olarak görülmektedir.

26 ilde ve bin 500 katılımcı ile yapılan yüz yüze görüşmeler sonucunda Cumhur İttifakına karşı olanların oranı ise  yüzde  34,0 ve  yüzde 11,9'u bu konuda bir fikir beyan etmemişler. Devletin birlik ve beraberliği için güçlü bir yönetim ilkesi ile ortaya konulan cumhur ittifak, ülkemizin önünü açacak büyük bir dayanışma olacaktır.

Yapılan araştırmada ayrıca Cumhur İttifakı Ak Parti tabanında  yüzde 86,5 destek görürken, MHP tabanında  yüzde 78,7, İyi Parti tabanında  yüzde 25,9 destek görmektedir. Cumhur ittifakı ile yeniden ve büyük bir Türkiye için yola çıkıldığını söyleyen vatandaşlar, birlik olmanın hayrından bahsetmektedir.

Özellikle  15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan Ak Parti MHP yakınlaşması 16 Nisan referandumunda iki partinin ''Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi''ne evet yönündeki işbirliği ile devam etmiş, daha sonra MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısı ile de resmi olarak gündeme gelmesi ile iki parti tabanı da her geçen gün bu ittifakı daha çok içselleştirmişlerdir.

7 Haziran 2015 seçimleri sonrasından beri Ak Parti ve MHP arasında bir ittifak birlikte hareket olması gerektiğini, ilerde işbirliklerinin daha da çok artacağını söyleyen birisi olarak bu oranların beni şaşırtmadığını söyleyebilirim. Cumhur İttifakına destek yüzde  54 iken bu ittifakın karşısında olanların oranı ise sadece yüzde  35'dir.

Cumhur İttifakının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de parti yetkili kurullarından görüşerek bu ittifak içerisinde yer alabileceklerini belirtmesinin ardından  Cumhur İttifakı'nın oy potansiyeli yüzde  60'ın üzerinde, yüzde  65 olması hiçte zor değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR