Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

Son günlerde Amerika Birleşik Devletleri ile aramızda meydana gelen ekonomik ve siyasi sıkıntılar üzerine bu hafta sonunu Amerika ile ilgili fıkralara yer vermek istedim. Umarım hafta sonunuz neşeli ve güzel geçer.

TRUMP VE ŞOFÖRÜ

Bir gün Trump ve şoförü bir kır gezisine çıkmışlar. Bir çiftlikten geçerken hızlı oldukları için tavuğa arkasından ördeğe ve onun arkasından da ineğe çarpmışlar.

Trump  bütün ihtişamıyla :

-"Dur ben gidip şimdi çiftlik sahibiyle konuşur onu bilgilendirip geliyorum" der. Neyse bizim Trump gider ve hemen arkasından ağız burun takas olmuş şekilde gelir. Ve şoförüne :

-"Kaç, Kaçalım, ..." gibi sözler söylemeye başlar.

Neyse bizim ikili hızla giderken öbür çiftliğin domuzuna çarpıp dururlar. Trump:

-"Bu sefer sıra sende." der. Neyse bizim şoför gider çiftliğin kapısını çalar. Trump arabanın içine saklanmış şoförü beklemektedir otuz dakika geçer ne gelen var ne giden bir saat geçer gene bizim şoförden haber yok.neyse İki saat sonra bizim şoför ellerinde meyve sepetleriyle gelmektedir. Trump  bu olay karşısında şaşırıp şoföre sorar:

-"Ne oldu dayak yememişsin?"

Şoför cevap verir:

"Vallahi başkanım dediğim cümle şu 'BEN TRUMP’IN  ŞÖFÖRÜYÜM DOMUZ ÖLDÜ' adam bana yemek yemeden gidemezsin dedi ben de yemek yeyip de geldim"

KAHROLSUN AMERİKA

Üç Amerikan askeri ıraklı bir amcanın bakkal dükkanına girerler. Alış veriş yaparken 'kahrolsun Amerika 'diye bir ses duyarlar.Etrafa bakınırlar ve sesin bir papağandan geldiğini görürler.Bunun üzerine Iraklı bakkal amcaya 'bu papağanı buradan yok et yarın geldiğimizde görürsek seni mahvederiz' derler.

Askerler gittikten sonra bakkal amca kara kara düşünmeye başlar. Çünkü papağan kuşunu çok sevmektedir.Derken aklına cami imamlarının papağanı gelir.Hemen imamın yanına koşar başından geçenleri anlatır ve ‘Hocam eğer sakıncası yoksa papağanları değiştirelim' der.Hoca kabul eder ve değişim gerçekleşir.

Ertesi gün işgalci Amerikan askerleri gelir, papağanı görürler ve kızarak

-Biz sana bunu yok edeceksin demedik mi?deyince

Bakkal amca bu papağan o değil dese de inandıramaz.Sivri zekalı askerin biri ben şimdi anlarım bunun dünkü papağan olup olmadığını der ve papağanın tekrarlamasını umarak bağırır: Kahrosun Amerika!!

Ses çıkmayınca  bakkal amca dahil hep birlikte bağırmalarını söyler:

-Kahrolsun Amerika!

(ses yok)

-Kahrolsun Amerika!

(ses yok)

-Kahrolsun Amerika!

Papağan dile gelir

-Amin evlatlarım

RESMİNE TÜKÜRÜRÜM

Başkan Trump’ın  yeni talimatı:

- Üzerinde resmim olan pul bastırdım, bundan böyle başkanlığın bütün mektuplarında bu pullar kullanılacak. Bir süre sonra görülmüş ki pullar zarfa bir türlü yapışmıyor.

Başkan Trump küplere binmiş ve yetkilileri çağırıp sormuş;

- Üstünde resmim olan pullar yapışmıyor, arkalarına zamk sürmediniz mi?

- Sürdük efendim, demiş yetkili ve eklemiş;

- Yapışmamasının nedeni, herkesin pulun arka yüzüne değil de ön yüzüne tükürmesi efendim..."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR