Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ak Parti’de heyecan başladı

Ak Parti’de heyecan başladı

Kurulduğu günden bu yana ülkemizin en büyük ve en kurumsal partisi olan  Ak Parti’de  yeni heyecanlar ve çalışmalar dikkat çekmektedir. 15 yıldır iktidarda olan ve aldığı kararlar ile ülkemizin çağ atlamasına sebep olan Ak Parti’de şimdiden 2019 hazırlığı başladı.

 

2019 yılında yapılacak olan yerel, genel ve aynı zamanda cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlıklı ve yeni heyecanlarla girmeyi amaçlayan Ak parti’de kongre takvimi belirlenerek çalışmalar başladı. 2019 yılının yoğun gündemine bugünden hazırlanmayı amaçlayan Ak parti, çok titiz bir çalışmalar içine girdi.

 

İlçe kongreleri için delege seçimlerinin 26 Temmuz tarihine kadar tamamlanmasını amaçlayan kongre takviminde, 19 Ağustos tarihi ile 12 Kasım tarihleri arasında da ilçe kongrelerinin tamamlanması amaçlanıyor.

 

Aslında Ak Parti’de bırakın il ve ilçe kongrelerini, delege seçimlerinde bile çok büyük bir ciddiyetle yapılıyor. Ak Parti’de delege seçimlerinde bile büyük bir yarış ve heyecan dikkatlerden kaçmıyor.

 

Ak Parti’yi 2019 yılında yapılacak olan seçimler maratonuna taşıyacak olan kadroların belirlenmesinde bu delegelerin büyük katkısı olacağı bir gerçektir. İlçe kongrelerinde oy kullanacak olan delegelerin seçimleri bile büyük bir titizlikle yapılan partide, delege seçimleri için üyelerin önüne sandık konulduğunu hepimiz biliyoruz.

 

Delegelerin belirlenmesinin ardından ise ilçe kongreleri başlayacak. Delege deyip geçmeyin, AK Parti için, AK Parti’li olabilmek için delege olmak çok önemli. Her ne kadar parti delegeleri, görev ve sorumlulukları çok iyi idrak edem eselerde uygulama, demokrasi açısından önemli ve güzel.

 

Özellikle 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin ardından yaşanan son bir yıl içerisinde  en fazla sorumluluğu alanlar yine AK Parti’liler olmuştu ve yine bu sürecin sonunda son yapılan Anayasa Değişikliği halk oylamasında çalışan ve çalışmayan AK Parti teşkilatları günlerce konuşulup yazılmış, başarısız olanlar dile getirilmişti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partinin genel başkanı olduğu son genel kurulda

 bir değişime gidilmesi gerektiği vurgulanmıştı. Son bir yılda yaşanan  bu tablo karşısında yerel siyasetin gündemini de hangi teşkilatların değişeceği, hangi ilçe başkanlarının görevden alınacağı ve isimlerinin üstünün çizildiği hep tartışıldı durdu.

 

Kongre takviminin açıklanması ile birlikte AK Parti tabanında, teşkilatlarında önümüzdeki bir kaç ay içerisinde büyük bir hareketlilik yaşanacağı  şüphesizdir. Yeni göreve gelecek olan teşkilat başkanları ve yönetimleri, partiyi 2019 yılında yapılacak çok önemli  yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı  seçimlerinde görev başında olacakları için ciddi bir değişik olabilir düşüncesindeyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR