Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ak Parti 18 yaşında

Ak Parti 18 yaşında

Ülkemizin büyümesine, gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkılar sunan  AK Parti 14 Ağustos 2001'de kuruldu.  Kurulduğu günden itibaren halkımızın teveccühüne mazhar olan Ak Parti 15 ay sonra 3 Kasım 2002'de girdiği ilk genel seçimde iktidar oldu. Girdiği tüm seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı başardı. Siyasete 4 başbakan 2 cumhurbaşkanı kazandırdı.

Ülkemizin bulunduğu kritik konum nedeniyle her zaman iç ve dış düşmanların iştahını kabarttığı da bir gerçektir. Ancak Ak Parti E muhtıra, gezi olayları, 17-25 Aralık polis yargı darbesi ile 15 Temmuz darbe girişimi gibi bir çok kritik olayı başarıyla ve milleti ile lelele bertaraf etti.

18 yılda sayılamayacak kadar çok dev projelerin hayata geçtiği de bir gerçektir. AK Parti, Türkiye'nin çehresini değiştirdi, dev projeler birer birer tamamlandı. Modern havaalanları, köprüler, otoyollar, hastaneler bu dönemde inşa edildi. Savunma sanayiinden bilişime kadar önemli projeler hayata geçirildi.

“Muhtar bile olamaz” denilen Recep Tayyip Erdoğan’ın  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Siirt'te okuduğu şiir sebebiyle 1999'da 10 ay hapse mahkum edildiğini hiç birimiz unutmadı.

Ancak Erdoğan, liderliğini yaptığı partisinin, 3 Kasım 2002'de tek başına iktidar olmasına rağmen başbakan olamadı. Erdoğan siyasi yasağının kalkmasının ardından 2003 yılında Siirt'te yapılan yenileme seçimi ile meclise girdi. 15 Mart 2003'te 59'uncu hükümeti kurarak başbakan oldu.

Şimdiye kadar girdiği hiçbir seçimi kaybetmeyen Ak parti  yerel seçimlerde ilk sınavını 2004'te verdi. Yüzde 41,7'lik oy oranıyla sandıktan birinci parti çıktı. AK Parti sonraki tüm seçimlerde de ipi önde göğüsledi.

Halkın büyük güven duyduğu ve ardından yürüdüğü Recep Tayyip Erdoğan, halk iradesiyle seçilen ilk Cumhurbaşkanı olma şerefine sahip oldu. AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos 2014'te yapılan seçimde doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu.

24 Haziran 2018'deki seçimde de yüzde 52,38 oy alarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı sıfatını aldı. Artık Türkiye Recep  Tayyip Erdoğan’a tamamen güveniyor, ülkesinin ve çocuklarının geleceğini onun ellerine veriyor.

Yaşadığımız karışıklıklar arasında bir yıldız gibi parlayan bir Türkiye varsa, bunun en büyük sebebi Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahip olmasıdır. Türkiye 2023 yılı hedefine emin, kararlı ve uygun adımlarla ilerlemektedir. Ak Parti’nin kuruluşunun 18. yılı nedeniyle bütün Ak partilileri  ve ülkemizin güzel insanlarını kutlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR