Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Adaylar ısınma turunda

Adaylar ısınma turunda

1 Kasım seçimine hazırlanan partilerden henüz daha sahaya çıkan olmadı. Birkaç aday kendiliğinden bulundukları yerdeki esnaf ziyareti  ötesinde  bir siyasi çalışma yok. Listeler açıklanmasına açıklandı ancak nedendir bilinmez bir sessizlik var.

Öncelikle Ak Parti’nin aday listesi beklendiği gibi birkaç değişiklikle 7 Haziran listesinin aynı olarak belirlendi. Partinin etkili siyasetçilerinden Ahmet Sorgun’un listede yer alması hiç şüphe yok ki partilileri sevindirdi. Çünkü Ahmet Sorgun seçmenin tercihine direkt etki edecek bir isim.

Ak Parti listesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan başka Mustafa Baloğlu, Ziya Altunyaldız, Muhammet Uğur Kaleli, Mehmet Babaoğlu, Hüsniye Erdoğan ve Halil Etyemez gibi isimler halkın beğendiği ve tercih ettiği isimler.

MHP’de ise Mustafa Kalaycı ve Sait Gönen isimleri her zaman tercih edilen isimlerdi. Bu isimler partinin katı yüzünü yumuşatan isimlerdir. Hüseyin Oprukcu yılların verdiği tecrübe ve bilgi birikimi ile MHP’nin oylarına olumlu katkılar yapacağına inanıyorum.

CHP yine güzel bir şey yaparak listesinde bir değişiklikle 7 Haziran’daki gibi açıkladı. Hüsnü Bozkurt bu görevi layıkıyla yapabilecek bir bilgi birikimine sahip. İkinci sıraya konulan Ali Cemal Cömert’te partinin vitrinini güzelleştiren isimlerden biridir.

1 Kasım da sandığa gidecek olan vatandaşların tercih yapmada zorlanacakları inancındayım. Vatandaş 7 Haziran  sonrasındaki olayları ve söylemleri dikkate almak yerine yaşanan terör ve sonuçlarını daha diri ve taze tutacağına inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR