Hasan Hüseyin GÜLCAN

Hasan Hüseyin GÜLCAN

Konya’nın Seba’sı ‘Tahir Akyürek’

Konya’nın Seba’sı ‘Tahir Akyürek’

Konyaspor yeni sezona oldukça iddialı bir şekilde hazırlanıyor. Teknik Heyet değişikliği yapmadan ve iskelet kadroyu bozmadan yeni sezona büyük bir artı ile başlayan Konyaspor yaptığı transferler ile de adından söz ettirdi.

Kaleci transferi haricinde boşu boşuna sadece isim yapmış futbolcuları transfer yapmış olmak için almayan Yeşil Beyazlı temsilcimiz nokta atışlar yaptı. Teknik heyetin verdiği raporlar doğrultusunda sadece ihtiyaç duyulan mevkilere takıma faydalı olacak isimler alındı…

Geçtiğimiz senelerde sadece transfer yapmış olmak için alınan yürüyecek hali bile olmayan yabancı futbolcular hatırlıyoruz. Bu isimler sadece kontenjan doldurmak için alınır, takıma da koca bir sezon boyunca toplamda 2 maç bile kazandırmazdı. Konyasporun parasını alır, ceplerini doldurur giderlerdi.

Geçtiğimiz sene başında kısmen başlayan isabetli yabancı transfer hamlesi bu sene doruk noktaya ulaştı. Ülkelerinin milli takımların da forma giyen ve Avrupa piyasasında ismi olan isimler kadroya katılırken, ortak kanı bu isimlerin takıma faydalı olacağı şeklinde.

Özellikle de bende dahil büyük bir kesim Marcica’dan çok şeyler bekliyor. Djalma Campos ve Aexander Hleb ikilisininm bozulmaması ve bu isimlere yapılan kaliteli takviyeler bence bu sene Konyasporun bu sene daha göze hoş gelen ve hedefi daha da yükseklerde tutacağının işaretidir.

Yabancı transferi dışında kadroya katılan genç isimler ve Süper liğ tecrübesi olan isimlerin bu sene yeşil Beyazlı temsilcimize çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Son olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, dün yeni yapılan stadyumda bir basın toplantısı düzenleyerek hem basın mensuplarını ağırladı hem de yeni stadyumu tanıttı. Bugün o toplantı ile ve yeni stadyum ile ilgili herkes çok şey yazar çok şeyler söyler ama ben kısaca tek cümle söylemek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Süleyman Seba için herkes olumlu o kadar çok şey konuştu ki Süleyman Seba’nın ismi Beşiktaş Kulübü var olduğu müddetçe yaşayacaktır.

Bence Beşiktaş için Süleyman Seba ismi ne ise Konya ve Konyaspor içinde Tahir Akyürek ismi aynı değerdedir. Tahir Akyürek yaptığı icraatların dışında Konya’ya kazandırdığı yeni futbol mabedi ile de Konya var olduğu müddetçe hatırlanacaktır.

Konya’ya kazandırdığı yeni Stadyum ile Tahir Akyürek Konya’nın Süleyman Seba’sı olmuştur. Kendisine bir Konyalı ve bir futbolsever olarak şükranlarımı sunuyorum…

Son olarak geçtiğimiz Cuma günü yayınlayacağımızı duyurduğumuz Sıtkı Korkmaz’ın yazısı sayfa yoğunluğundan dolayı Cuma günü yayınlanamamıştır. Şahsım adına kendisinden özür dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Hüseyin GÜLCAN Arşivi
SON YAZILAR