Hasan Hüseyin GÜLCAN

Hasan Hüseyin GÜLCAN

KONSİAD’ DA NE?

KONSİAD’ DA NE?

Kısa adı KONSİAD olan Konyalı Sanayici ve İş adamları Derneği,  Konyalıların ihtiyaç duyduğu aktif bir iş adamları teşkilatı olma hedefiyle  2008 yılında İstanbul’da, orta ve büyük ölçekli işletmelere sahip Konyalı iş adamlarının girişimiyle kurulmuştur.

Merkezi İstanbul Bahçelievler’de bulunan KONSİAD, Konyalı iş adamları arasında ekonomik ilişkilerin teşvik edilmesi, işbirliğinin arttırılmasını amaçlamıştır. KONSİAD, Konya ve Konyalıların ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmayı da kendine bir görev kabul ederken, Konya ve çevre illeri başta olmak üzere ülkemiz için fayda sağlayacak her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal projenin oluşturulması, geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinde aktif rol almayı istemeyi kendine görev kabul etmiştir.

2008 yılında kurulan KONSİAD’ın Konya faaliyetlerinin yaygınlaşması için 10 yıl kadar beklememiz gerekti. 2017 yılı içerisinde Konya Şube Başkanlığına Hasan Hüseyin Aydın’ın gelmesi ile birlikte bir hareketlilik başladı.

Hasan Hüseyin Aydın ve ekibinin göreve gelmesi ile birlikte başlayan hareketlilik özellikle 2-3 ayda daha bir ivme kazandı. Merkez de yaptıkları çalışmalara ilçelere yaptıkları yatırımları da ekleyen Aydın ve ekibi eminim yakın bir gelecekte Konya adına çok önemli işlere imza atacaklardır.

Başkan Hasan Hüseyin Aydın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 20 Ocak'ta Suriye'nin Afrin Bölgesi'nde başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı ile Türk askerinin destan yazmaya devam ettiğini söylerken, yaptığı basın açıklaması ile birçok kişi kurum ve derneğe de örnek oldu. Sivil toplum kuruluşu olarak, Afrin operasyonun haklılığını Avrupa ve dünyaya duyurmak istediklerini belirten H. Hüseyin Aydın, “Bizler işadamları olarak yurt dışında birçok ülkeyle ticaret yapıyoruz. 350 civarında KONSİAD üyesi işadamımız yurtdışı ile çalışıyor. Biz dernek olarak Afrin'de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nın, neden yapıldığını, kimlere karşı yapıldığını anlatan bir mektup yazdık. Bu mektupları işadamlarımız ticaret yaptıkları yurtdışındaki işadamlarına gönderecek. Bunları sadece postayla göndermekle yetinmiyoruz. Aynı zamanda Elektronik posta ile de gönderiyoruz. Askerimiz, sahada devletimiz dış politikada üzerine düşeni yaparken, bizlerde sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşeni yapmalıyız” diye konuştu. adına daha faydalı işler yapacaklardır’’ derken bu açıklaması ile birlikte Konya’da örnek olacak ve saygı duyulacak bir programa imza attılar.

İlçelere düzenledikleri ve yatırımı hedefledikleri ilçe gezileri ile de KONSİAD olarak belki de Konya’da daha önce yapılması gereken ama hiç kimsenin yapamadığı bir işe imza attılar. KONSİAD Genel Başkan'ı Kemal Çelik, KONSİAD Konya Şube Başkan'ı H.Hüseyin Aydın ve iş adamları ile birlikte, Güneysınır Belediye Başkanı öncülüğünde, Güneysınırlı iş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte Güneysınır ilçesi için neler yapılabilir, nasıl yatırım yapılabilir toplantısı yapılırken, ilçelere yatırım proğramlarının 2.si 3 Mart tarihinde Seydişehir’de yapılacak.  KONSİAD Konya Şubesi yakında çıkarmaya hazırlandığı aylık Gazetesi ile yakın gelecekte adından daha çok söz ettirecektir. Ayrıca her geçen gün üye kabulüne devam eden KONSİAD’ın bayan üye sayısının da hatırı sayıolacak kadar fazla olduğunu söylemekte fayda var.

En başlarda ‘KONSİAD’ da nedir dedirten, belki de birkaç yıl öncesine kadar tabela derneği gibi duran ve sadece ismi olan KONSİAD şimdi Konya ve Konya ekonomisi için ‘neler yapabilirizin’ planlarını yapıyor.
Hasan Hüseyin Aydın’ın yaptığı işlerin ve çalışmasının hakkını verirken, kendisine her daim destek olan Aydın Kardeşleri ve KONSİAD Yönetim Kurulundaki çalışma arkadaşlarının da hakkını vermek gerek. Konya için 1 çivi bile çakanın hakkını vermek gerek ve bizlerde Konya için çalıştığını düşündüğümüz Hasan Hüseyin Aydın ve çalışma arkadaşlarının başarılı çalışmalarının artarak devam edeceğine inanıyoruz.

Bu arada geçtiğimiz gün Afrin için kalabalık bir grupla havaalanın önünden başlayarak şehir merkezine kadar konvoy düzenleyen Şoförler Odası Başkanı Sayın Ahmet Şen ve ekibini tebrik ediyoruz.

Aslında yazımı tamamladıktan kısa bir süre sonra aldım vefat haberini sevgili Muhammet Yürükuslu’nun… Rahatsızlanmadan çok kısa bir süre önce hem kendisiyle hem de daha sonra babası sevgili Seyit Ali abiyle oturup uzun uzun Konya’nın gençlere vermediği değerden konuşmuştuk. Muhammet ile en son karşılaşmamız olduğunu nereden bilebilirdik ki. Rahatsızlık haberinden sonra hep hastaneden çıktı haberini beklerken, ölüm haberi ile sarsıldık. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah. Ailesine, sevenlerine, dostlarına ve arkadaşlarına sabırlar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Hüseyin GÜLCAN Arşivi
SON YAZILAR