Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

Mülk Sahiplerine Çağrı

Mülk Sahiplerine Çağrı

Son yüzyılın en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. 1,5 yılda hayata dair ezberlerimiz bozuldu bu salgın sebebi ile. Hayatını kaybedenler oldu ve hala da olmaya devam ediyor. Küresel salgının ortaya çıkardığı kaos ortamı tüm dünyayı sararken, yaşamımızda bir çok olumsuzluk yaşanıyor. Salgın yüzünden insanlar sağlığını kaybederken, ekonomik durumları sıkıntıya girdi ve yaşam biçimleri de değişti. Yaşanan süreçten zengin, fakir herkes etkilendi ve etkilenmeye de devam ediyor.

1,5 yıllık süreç içerisinde hayata dair bakış açıları değişti. Fakat tüm dünyayı etkileyen, canlar alan bir virüs karşısında bile insanoğlu hala ders alabilmiş değil. Şöyle ki; Bu işten daha az etkilenenler, en çok etkilenen kişilerin yaşadıklarını görmezden gelebiliyor. Halbuki bu zorlu süreç herkesin birbirinin haklarına daha saygılı olmasını ve büyük bir dayanışmayı gerektiriyor. Hep söylüyoruz; Bu dönemde esnafımızın, çalışanlarımızın, üreticilerimizin daha fazla zarar görmemesi için dayanışmayı daha çok arttırmak gerekiyor.

Pandemi ile mücadele nedeniyle yapılan kısıtlamalarda hem Konya’da hem Türkiye’de pek çok esnaf işyerinin kepengini indirmek zorunda kaldı. Bizler de şahit oluyoruz. Esnafların çoğu kiracı durumunda. Esnaf tefecilerin eline düştü, kimi de icralık duruma düştü. Kira ve gelir kaybı adı altında yapılan cüzi yardımlar yaralara merhem olmuyor.

Kapalı olan kahvehaneler, kafeler ile ilgili kiralar mülk sahibinin vicdanına bırakılmış durumda. Mülk sahipleri de aylık kiranın genelde tümünü talep ediyor. Zor durumdaki esnafın, tüccarın, zanaatkarın borçlarına her gün yeni borç ekleniyor. En önemli problem bu. Kira masrafı iş yapamayan esnafın karşısında duvar gibi duruyor.

Mülk sahiplerinin esnafların yaşadıkları mağduriyeti göz önünde bulundurmaları lazım. Bu yaşadığımız resmen bir afet durumudur. Gelin esnaflara yardımcı olun elinizden geldiğince. Çünkü esnaf geçim için gerekli para, işçi parası, vergi, elektrik ve bunun gibi giderler eklendiğinde içinden çıkılması güç bir ekonomik tablo ile karşı karşıya. Bu nedenle şu içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında mülk sahiplerini esnafa destek olmaya çağırıyorum.

Haftaya görüşürüz. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi
SON YAZILAR