Ferit Hepokur

Ferit Hepokur

Kim Dur Diyecek?

Kim Dur Diyecek?

İstatistiklere göre, Konya’da araç sayısı artıyor. Artan araç sayısı cadde ve sokaklarda trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Konya bu artan trafiği kaldıramıyor. Yetkililer konuyla ilgili çalışmalar yürütüyorlar. Bakalım neler olacak, neler bitecek. İnşallah hayırlı olur.

Araç park etmede ciddi sorunlar var. Şehirde sokakların her iki yönüne yapılan parklardan dolayı geçiş yapmak zorlaştı. Caddelerdeki parklar ise tam bir kaosa yol açıyor. Ana caddelerde yan yana park edilen araçlar yüzünden trafik tıkanıyor. Kuralsızlığın yaygınlaştığı ülkemizde sokak köşelerine park eden araçlar yüzünden kazalar oluyor. Park edilmemesi yerlere park yapan araçlara, trafik ışıklarına yakın yerlere park edenlere kim dur diyecek? Bu kuralsızlık sorunun nedeni denetimsizlik mi? Trafik ekipleri denetimlerini arttırsa ihlaller azalmaz mı? Takdir sizin.

O kadar ihlal görüyorum ki hangisini saysam bilemiyorum. Fakat şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki; Trafik akışında bireylerin davranışları giderek kötüleşiyor. İşte psikologlara, sosyologlara makale konusu. Trafik akışı içerisinde bulunan insanların birbirlerine karşı yaklaşımları, davranışları iyi incelenmeli, irdelenmeli. Trafik, toplumun psikolojik ve sosyal durumunu net bir şekilde gösteriyor.

Şehirde birçok sürücünün herhalde sinyal diye bir şeyden haberi yok. Buradan anlatayım madem, bilgi vereyim o bilmeyenlere. Sağa, sola dönerken kullanılan meret var ya ufak kol. Heh işte o sinyal. Aracın dili. Sadece sağa, sola dönerken değil, sollama yapacağınız zaman da kullanmanız gereken zımbırtıdır sinyal. Yol istikametince gideceğini zannettiğiniz ve geçmesini beklediğiniz araç sürücüsünün aniden gideceğiniz yöne dönmesi size karşı yapılmış bir saygısızlık örneğidir.

Kucağında çocukla araç kullananlar, yüksek sesle gece gündüz fark etmeksizin araç içinde müzik dinleyenler ve makas atan, drift yapan trafik magandaları…

Ekipler bunları fark etmiyor mu? Hasta, yaşlı, uyuyan vesaire dinlemeden yalnızca şehirde kendileri yaşıyormuş gibi davranışlarda, hareketlerde bulunanlara kim, ne zaman dur diyecek?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ferit Hepokur Arşivi
SON YAZILAR