Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Üniversiteler şehri

Üniversiteler şehri

Bugün Necmettin Erbakan Üniversitesinin geçen bir yılı değerlendirdiği programında Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i dinledik.

Necmettin Erbakan Üniversitesi kurulduğu yıldan bu yana çok önemli bir atılım yaşadı. Çok kısa zamanda bu kadar büyümek her üniversiteye kısmet olmazdı. Bunda tabii ki Rektör Şeker’in katkılarını da unutmamak gerekir. Gecesini gündüzüne katarak tabiri caizse işleri yürütebilmek için Ankara’yı yol ederek, bu aşamaya kadar getirdi.

15 tane fakülte, 1 devlet konservatuarı, 7 yüksekokul, 4 enstitü ve 20 araştırma merkeziyle öğretim veen bir kurum haline gelmiş olan Necmettin Erbakan Üniversitesinde bu sene Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde resim ve grafik bölümleri, Seydişehir Meslek Yüksekokulu bünyesinde sivil savunma ve itfaiyecilik bölümü, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde Dil bilimi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda, yönetim bilişim sistemleri gibi bu yıl ilk kez öğrenci alacak birimler de açılıyormuş.

Bu arada üniversitenin belki de en önemli özelliklerinden biri de 81 vilayetten öğrenci varmış. Yani bazı vilayetlerden bir kişi bile olsa her vilayette tercih edilmek bir üniversite için güzel bir şey.

Yani Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Üniversitesi ismiyle başladığı yolculuğunda geldiği yerin gayet sağlam olduğu ortada.

Tabii ki Ereğli’deki Fakülteye sahip çıkmasıyla da Saygıdeğer Rektörümüz Ereğlililerin de gönlünü çalmış durumda. Bunu da bir Ereğlili olarak söylemeden geçmemeliyim.

Sayın Rektör, bir de öğrencilerin barınma sorununun çözümünde Kredi Yurtlar Kurumu ile birlikte özel yurtların da yaşayabileceği bir alan konusunda Türkiye’ye öncülük ederse bilin ki, Rektörlük görevinden ötürü tarihe adını altın harflerle yazdıracaktır.

Bu arada şunu da son olarak eklemeliyim ki; Necmettin Erbakan Üniversitesinde yapılan faaliyetlerde rahmetli Necmettin Erbakan’ın da en azından bilim adamı kişiliğine bir atıfta bulunmak acaba güzel bir anma olmaz mı diye de düşünmeden geçemiyorum.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunarken hepsini kutluyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR