Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konyalı olmak farklıdır

Konyalı olmak farklıdır

AK Parti’deki görev değişiminin sosyolojik etkilerini incelerken, sosyal paylaşım sitelerinde birden, daha önceleri Ahmet Davutoğlu ile fotoğraf çektirmek için yanıp tutuşan bazı isimlerin, hemencecik duruma uyum sağlayıp, Binali Yıldırım’la, o olmazsa Binali Yıldırım’ın yakınlarıyla fotoğraf çektirme yarışına girmiş olduğunu gördüm.

Ne kadar üzüntü vericidir ki, insanlar, menfaatleri uğruna hemencecik yeni duruma uyum sağlayıveriyorlar.

Tabii ki birçoğumuz bu fotoğrafların neye yarayacağını, neden böyle bir fotoğraf çektirme yarışı olduğunu anlamakta güçlük çekiyorlardır. Ben de o güçlük çekenlerden biriyim.

Bir Konyalı olarak Ahmet Davutoğlu’nun bu şekilde Başbakanlığı bırakmasından ötürü üzüntü içerisinde olmamız lazım gibi geliyor. Tabii ki bu demek değil ki, yeni Başbakan’a da düşman olalım. Ancak daha bu üzüntünün etkisinde iken tutup da “kral öldü yaşasın yeni kral” diye poz vermek bence çok insafsızca.

Şu bir gerçek; bundan sonra ki süreçte siyaseten Konya’yı çok rahat bir zaman beklemiyor. Ve Konya’ya karşı lobiler Ankara’da kurulmuş bile…

Bir Konyalı olarak, Konyalı’ya söz söylemek ve birilerini Konyalı’ya söz söylemesi her şeyden önce beni de yaralar.

Mesela bundan bir zaman önce Ethem Sancak isimli bir adamın Konyalılar hakkında söylediği “hakaretleri” görmezden gelenlere bakıyorum bu sefer “Konya düşmanı” avına çıkmışlar. Ve de işin ilginç tarafı Konya düşmanı bulamayınca kendilerine bir düşman yaratmışlar.

Peki, şimdi bu insanların sosyal paylaşım sitelerindeki Ethem Sancak hakkında en ufak bir eleştiri göremezken, Konyalı hemşerilerimizi bu şekilde rencide etmek için provoke etmek ne demek oluyor?

“Hakareti benim partilim yaparsa iyidir, başka partili yaparsa kötüdür” gibi bir algı, maalesef toplumların çürümesine yol açan yoz kültürün eseridir aynı zamanda.

Bence Konya’yı kim daha çok sever yarışına çıkmaktansa Konya’ya daha fazla ne yapılabilir yarışına çıkmak ve her türlü platformlarda Konya için üretkenliğimizi ortaya koyabilirsek Konya için bir şeyler yapmış olabiliriz.

Aksi halde kör dövüşünün Konya’ya ve Konyalıya yararı falan olmaz. Sadece bunun yararını 80 yaşında kendine gazeteci-yazar diyen şahıslar reklam yaparak sağlarlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR