Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Yazılamayacakları ben yazayım

Yazılamayacakları ben yazayım

Nihayet AK Parti kongresi geride kaldı. Böyle çokbilmişçe “işte Binali Yıldırım salona şu müzikle girdi, öteki bu müzikle girdi, bundan da şu anlamlar çıkar” gibi değerlendirmeler yapmayacağım. Zaten önceki yazılarımda Binali Yıldırım’ın görevlerini yazmıştım.

Şimdi bundan sonra Konya’da ne olacak ona bir bakalım isterseniz.

MKYK’da bir tane temsilcimiz oldu. O da aynı zamanda milletvekilimiz Ahmet Sorgun. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Hem Ahmet Sorgun’a hem Konya’ya... Yedeklerde de eski milletvekili Hüseyin Üzülmez var.

Listeye tamamıyla baktığımızda, listede Recep Tayyip Erdoğan’ın bire bir uğraştığı bir liste olduğu ortada. Ve bundan böyle Konya’da AK Parti kulisleri tamamen değişeceğe benziyor.

En başta şunu söylemek gerekiyor: Konya’da bundan sonra ki süreçte Kerim Özkul ismini siyasette duyabilmemiz çok zor gözüküyor.

Belediye Başkanları içerisinde Genel Merkezde etkin isim kim olacak derseniz, Tahir Başkan olmayacağını söyleyebilirim. Aslında kimin olacağını da söyleyebilirim ama bunu şimdi söylemeyim.

İl Yönetimi konusunda da şunu belirteyim ki, il yönetimde bir değişikliğe muhakkak ki gidilecektir ve yeni yönetim oluşması da kuvvetle muhtemel gündemdedir.

Bakanlık mevzusuna da kısaca değineyim.

Yeni Hükümette Konya’ya bakanlık beklemek abesle iştigaldir. Konya milletvekillerinden bir bakan yapılmayacağı aşikardır. Her şeyden önce 12 AK Parti milletvekilinin 1.si Ahmet Davutoğlu’dur halihazırda ve Ahmet Davutoğlu varken bir bakan atamak her şeyden önce Sayın Davutoğlu’na saygısızlık olacaktır. Ahmet Davutoğlu da zaten bakanlık yapmayacağına göre Konya bu hükümet döneminde bakansızdır.

Aslında Başbakandan yararlanmayı bilmeyen Konya için bakansız kalmak çok önemli midir, bu da tartışılır.

Hafta başladı; bu hafta Konya siyaseti iyice şekillenecektir. Tabii şekillenme hemen gözükür de değişim tabii ki biraz daha uzun sürecektir.

AK Parti’nin diğer partiler gibi olmadığı kesindir. Bu değişiklikler de muhakkak ki ayan beyan ortada gözükmeyecektir. Ancak aşikar olmasa da kendisini hissettireceği kesindir.

Ne diyelim; AK Parti camiasına yeni genel başkanları hayırlı olsun. Yeni Başbakan hepimize hayırlı olsun. Konya’nın yeni yöneticileri tüm Konya’ya hayırlı olsun. Umut edelim bu değişiklikler ülkemizin yararına olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR