Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

KONTİMDER doğru adres

KONTİMDER doğru adres

 

Geçtiğimiz gün KONTİMDER 1. kuruluş yılını kutladı. Bizi de davet etmişler katıldık. İşin doğrusu KONTİMDER’in bu bir yıl içerisinde neler yaptığını merak ederek gitmiştim. Aslında zaten faaliyetlerini yakınen takip eden ve takdir eden birisi olarak çok da bilmediğimi söyleyemem. Daha sonra Başkan Osman Başaran kürsüye çıkıp yapılan icraatları anlatınca gerçekten KONTİMDER’i bir kez daha takdir ettim.

 

Konya’da meslek birlikleri oldukça fazladır. Hele inşaat denilince birçok meslek birliği akla gelir. Bunu bir de işadamlarıyla birleştirdiğinizde oldukça fazla sayıda mesleki toplum kuruluşu akla gelebilir. Bu mesleki kuruluşların birçoğu maalesef siyasi davranarak üyelerinin haklarından daha çok başkanlarının milletvekili olabilmesi için çalışan kuruluşlar durumuna geliyor.

 

KONTİMDER’in faaliyetlerini dinleyince aklımda hep bunlar oluştu. Aslında Konya’da toplum kuruluşları yapmaları gerekenleri tam anlamıyla yapmaya çalışsalar Konya’nın gelişimine de katkı sağlamış olacaklar.

 

Mesela KONTİMDER Konya-Tahran uçak seferleri için bir çalışma yürüttü. Konya-Kıbrıs direk uçuşuyla ilgili yapılanları düşününce Tahran seferlerinin yapılması Konya ekonomisi olarak çok önemli idi. Ve büyük ihtimalle yakında yine gündeme gelecek.

 

İnşaat sektöründe KDV indirimiyle ilgili çalışmalar KONTİMDER’in faaliyetlerinin arasındaydı. Ve bu konuda da büyük miktarda bir adım atıldı.

 

Teşvik yasası, bonoların güvenirliği gibi konularda da KONTİMDER etkinliklerini birçok kişi sanırım hatırlıyordur.

 

Bunların dışında Gürcistan ticari gezisi, Münih fuarı, İran İş Gezileri gibi geziler de üyelere yapılan hizmetlere en iyi örneklerdendir.

 

Üyeleri bilgilendirme seminerleri, mesleki seminerler, güncel konuların değerlendirildiği seminerler, motivasyon seminerleri üyelere yapılan en iyi eğitim çalışmaları olsa gerek.

 

Yani anlatılan ve yapılan icraatlar oldukça tatmin edici. Yani, bir mesleki kuruluştan beklenen, meslekleriyle ve üyeleriyle ilgili çalışmalar yapmaktır. Genelde bu tür teşkilatları çok göremediğimiz için bu faaliyetleri yapanlar bize biraz uzak geliyor.

 

KONTİMDER yaptığı faaliyetlerle, ziyaretleriyle, üyeleriyle, siyaset gütmeden sadece üye menfaatlerini düşünerek bence en iyisini yapıyor. Ve bu tür toplum kuruluşlarının gelecek vaat ettiğini sanırım herkes kabul edecektir. Biz şimdiden görüyoruz.Umarım sektördeki işadamları da bunun farkına varır ve bu tür yapılanmalar çoğalır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR