Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

En iyi adaylar aranıyor

En iyi adaylar aranıyor

Siyasette hareketli günler yaşıyoruz. Aslında hareket işin aday tarafında ve gazeteci tarafında yaşanmakta. Yani vatandaşın umurunda falan değil.

Çıkıyoruz sokağa, vatandaşa soruyoruz, vatandaşın cevabı belli; eğer AK Partiliyse çok memnun. AK Partili değilse kesinlikle memnun değil. Arada kalanlar bir tek MHP’liler. Onlar da memnun değil ama AK Parti’yi destekliyorlar. Aslında siyasetin kısaca özeti bu.

Gelelim işin ayrıntısına…

Bu seçimlerin bir özelliği var. Bu seçimde AK Parti, MHP, CHP ve HDP çekişmesinin yanı sıra bir de yeni bir parti olan İyi Parti var. Dolayısıyla yerel seçimlere ilk kez girecek olan İyi Parti, AK Parti-CHP çekişmesinden bıkmış olan; MHP’nin AK Parti ile yakınlaşmasından mutlu olmayan seçmeni kendi yanına çekme şansını taşımaktadır. Ancak bu seçimlerin bir yerel seçim olduğunu düşünürsek, yerel seçimlerdeki en önemli argümanlar yerel adaylar olacaktır. Yani İyi Parti yukarıda söylediğim seçmeni yanına çekmek isterken yerel adaylarını da çok dikkatli ve iyi belirlemesi gerekmektedir.

Kurulduğundan bu yana gerek Genel Merkez yönetimini seçerken, gerek taşra yönetimini seçerken, gerekse genel seçimdeki adaylarını seçerken beklenileni verememiş olan İyi Parti, eğer yerel seçimlerde doğru adaylar belirlerlerse bu seçimin belirleyici partisi de olabileceklerdir.

Tabii ki bunun dışında CHP-İyi Parti birlikteliği güzel bir ivme yakalamış gözükmektedir. Bilhassa Ankara’da bu birliktelik, bu iki parti adına başarı getirebilir.

AK Parti’de durum aynı şekilde devam etmektedir. Geçtiğimiz Gün İstanbul ve ilçelerinin belediye başkanı adaylarını açıklayan AK Parti, ilçelerdeki bu isimleri de yavaş yavaş açıklayacağa benziyor.

Ama burada şunu da belirteyim ki, hani zaman zaman sosyal medyada isimler geziyor ya, bu isimlere hiç aldırış etmeyin. Çünkü bu listeleri sadece AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan biliyor. Yani öyle “dış kapının mandalı” dernek başkanları, vakıf başkanları, sendika başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri ve hatta il başkanları dahi bu listelerden bihaber.

Mesela geçtiğimiz gün açıklanan İstanbul’da, Bakırköy Belediye Başkanlığı’na hemşerimiz Ali Talip Özdemir’in aday gösterileceğini son ana kadar bekliyorduk ancak baktık ki son anda burası için okunan isim çok farklı çıktı.

AK Parti’de ser verilip sır verilmeyen aday belirleme işleminde kimseden gelen açıklamalara kulak asmamalı ve açıklama gününü beklemeli. Umut edelim Konya için bu adayların açıklanma süreci çok da fazla uzamaz.

Ve tüm partiler için geçerli olan talebim; Konya en iyilere layıktır ve belediye başkan adayları da en iyi olmak zorundadır. Umut edelim, Konya’ya yararı olacak adaylar tüm partilerce ortaya konulmalı ve bu adaylardan biri de Konya ve ilçelerinde, Konya’nın gelişimi için en üst derecede çalışabilmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR