Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Büyük şehirden büyük hizmet

Büyük şehirden büyük hizmet

Büyük şehirden büyük hizmet

Dün Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu hayvan barınağına biz ziyarette bulunduk. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, giderken hayvan barınağı hakkında çok beklentim yoktu. Yani “gidiyoruz ama ne olacak bir hayvan barınağı” diye düşünüyordum. Ancak oraya varınca gerçekten çok büyük, kompleks bir hayvan köyü ile karşılaştım. Aynı zamanda bir hayvansever olarak bu tesisin gerçekten Konya’ya ve Konya halkına yakışır bir tesis olduğunu gördüm.

2500 sokak hayvanının barınabileceği ve şu anda 1250 hayvanın bulunduğu bir “hayvan köyü” ile karşı karşıya kaldık. Yuvalar gayet şık bir dizaynla yapılmış. Hatta hayvanların ısınması sorunu bile gayet modern bir biçimde yerden ısıtmalı olarak çözümlenmiş. Daha hırçın olan sokak hayvanları ayrı yerde, yavrular ayrı yerde, engelli hayvanlarımız ayrı yerde, hatta anneye ihtiyacı olan yavrular anneleriyle birlikte ayrı bir yerde barındırılmış.

Tesisin içerisine bir de ameliyathanesiyle, yoğun bakımıyla, eczanesiyle ayrı bir binada bir hastane tesis edilmiş.

Aslında anlayacağınız, barındırılmasından, ambulansına; hastanesinden, sahiplendirilmesine kadar her ayrıntı düşünülmüş ve hayata geçirilmiş.

Konya’da tek olduğu gibi inanıyorum ki Konya diğer şehirlere de yine örnek olacak ve bu modern barınakları her şehirde yavaş yavaş görmeye başlayacağız.

Bu arada hayvan hakları savunuculuğu yapan, hayvanlar için çalışan STK’lar da diğer şehirlerde de muhakkak yöneticilerine baskı yaparak Konya’yı örnek göstermeliler.

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’la bu konuda sohbet ederken de çok güzel bir anekdotu da yazmadan geçemeyeceğim: “Güvercinler için vakıf kurmuş bir ecdadın torunları” olarak, tarihsel bir başkent olarak, Konya olarak hayvanlara karşı görevlerimizi de yerine getirmenin rahatlığını, Belediyelerimiz sayesinde, yaşıyoruz.

Beraber yaşamaktan mutluluk duymamız gereken canlıların yaşamını kolaylaştırmak için böyle modern, çağdaş, kullanışlı, sağlıklı ve temiz bir ortamı Konya’ya ve Konya halkına kazandıran, başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’a, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya, diğer belediye başkanlarımıza ve tüm emeği geçenlere minnetlerimi sunuyor ve bu tür toplumsal projelerin devamını temenni ediyorum.

Tabii ki burada vatandaşların evlerinde beslemek için Petshop’lardan hayvan alırken, onların da birer canlı olduğunu, bakamayacaklarsa almamaları gerektiğini, aldıktan sonra da bakamayıp, ortada bırakmamalarının şart olduğunu unutmamalarını hatırlatıyorum.

Hayvan sahiplenmek için de bu barınağı (ben hayvan köyü demek istiyorum) muhakkak ziyaret ederek hem bilgi alabileceklerini hem de çok güzel hayvanlara sahip olacaklarını söylemek gerektiğini belirteyim.

Bu vesileyle; bu hayvan köyü ile daha da anlamlı olan Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR