Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Belediyelerde bir hareketlilik gözlemliyorum

Belediyelerde bir hareketlilik gözlemliyorum

Belediyelerde bir hareketlilik gözlemliyorum

Son zamanlarda bana mı öyle geliyor yoksa sizler de fark ediyor musunuz bilmiyorum ama Konya’da Meram, Karatay ve Selçuklu belediyelerinde çok yoğun bir çalışma görüyorum. Hani eskiden kış gelmeye başlayınca belediye çalışmaları askıya alınır veya bekletilirdi. Şimdi belediyelerimiz harıl harıl çalışıyorlar. Üçünü de tebrik ediyorum gerçekten.

Bugün bu çalışmalardan birini paylaşmak istiyorum. Selçuklu Belediyesi, Konya’ya çok güzel bir tesis kazandırıyor. Daha doğrusu, sadece Konya’ya demek doğru olmaz. Türkiye’ye örnek olacak ve hatta Dünya’ya etki edebilecek bir tesis bu tesis…

Şimdi abarttığımı düşünüyor olabilirsiniz ama anlatacaklarımı dinleyince hiç de abartmadığımı göreceksiniz: Dürdane Altunel Diken isimli bir kızımız var. Bu kızımız Selçuklu Belediyesi’nin tekvando spor okullarında spor hayatına başlıyor ve ardından onlarca Türkiye Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu, Dünya ikincilikleri, birincilikleri gibi birçok madalya ile hem ülkemizi, hem Konyamızı hem de Selçuklu Belediyesi’ni temsil ediyor. Ve şimdi de bu kızımız Selçuklu Belediyesi bünyesinde sporcu yetiştirmek üzere antrenörlük yapmaya başlıyor. Bu kızımızın başarıları, hem Türkiye’yi, hem Avrupa’yı hem Dünya’yı ilgilendirmiyor mu sizce?

Bir başka örnek vereyim: Abdullah Ensar Turna ismini biliyor musunuz bilmem. Selçuklu Belediyesi’nin geçen hafta Antalya’da düzenlenen turnuvada şampiyon olan hokey takımının kalecisi. Bu genç evladımız, Avrupa’da iki yıl üst üste en iyi kaleci seçiliyor. Veya başka bir örnek daha; Batuhan Şimşek… Bu evladımız da işitme engelliler güreş takımı sporcusu ve birçok derecesi yanında Dünya çapında da dereceleri olan bir çocuğumuz.

Size üç örnek verdim. Ama inanıyorum ki bu örnekler daha fazladır. Ve işte bu örneklerde de belirttiğim üzere, Selçuklu Belediyesi spor okullarından spora başlayan çocuklarımızın dünyada ses getiren başarılarını bizler görmezden gelemeyeceğimiz gibi tüm dünyada da önem arz eden başarılar olduğunu görmek lazımdır.

İşte şimdi bu çocukları daha sistematik ve bilimsel manada seçip, yetiştirmek için, Selçuklu Belediyesi, Sancak mahallesinde çok profesyonel ve çok büyük bir tesis meydana getiriyor. Bu tesisle ilgili açıklamaları ve detayları gazetemizin içerisinde bulabileceğiniz için ben tekrar burada yazmayacağım ama kesinlikle örnek bir tesis olacağını söyleyebilirim.

Yani çocuklar o tesislerde belirli testlerle hangi spora daha yatkın olacağını, hangi sporu daha rahat yapacağını ve de hangi spor dalında daha başarılı olma şansı olduğunu belirleyebilecek. Bu da yeni dünya şampiyonlarını, yeni olimpiyat şampiyonlarını yaratacak.

Son olarak da belediyelerimizin yaptıkları her faaliyetin gerçekten Türkiye’ye örnek olduğunu aynı zamanda Avrupa’da bile birçok yapılan eserin kıyasının olmadığını görmek beni bir Konyalı olarak gerçekten mutlu ediyor. Sporda böyle bir gelişmenin, kısırlaşan Türk sporuna da bir ivme ve canlılık kazandıracağı düşüncelerimi de belirtmek istiyorum.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR