Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Yaşlılarımızı unutmayalım

Yaşlılarımızı unutmayalım

Bizlerin en önemli değerleri arasında bulunan yaşlılarımız, hiç kuşkusuz ki geçmişin aynası geleceğin yol göstericileridir. Bizleri yetiştiren, dünümüzü bugüne aktaran yaşlılarımızdır. Onlara gerekli ilgi ve saygıyı göstermek bir görevdir. Aksi halde günü yaşayan bir toplum olarak kalırız. Geleceğin yaşlıları olarak aynı saygıyı görmek istiyorsak bugünün yaşlılarına layık oldukları değeri vermeliyiz.

Hayatımız boyunca doğumdan ölüme kadar geçen süre içerisinde birçok dönem yaşıyoruz. Bunların başında yaşlılık dönemi yer alıyor. Geleneklerimizde yaşlılara sevgi ve hürmet hizmeti yer almaktadır. Bunun sürdürülmesi için hem aile bağlarımızın, hem de toplumsal dokumuzun korunması bakımından hayati bir önem arz etmektedir.

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel ve hassas bir dönemidir. Bilindiği üzere son zamanlarda yapılan düzenlemeler ile birlikte yaşlılar da düşünülerek bir çok yenilikler yapılmış ve hayata geçirilmiştir.

Özellikle içinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayı,  anne ve babamıza hizmet etmeyi, onların ihtiyaçlarını karşılamayı ve onları yüzünü güldürmeyi en çok yapmamız gereken günlerdir. Yaşlılara gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v) de bir hadisinde ‘Bereket büyüklerimizin yanındadır. Küçüklerimize şefkat, büyüklerimize hürmet göstermeyen bizden değildir’ buyurmuşlardır.

Bizler için büyük önem taşıyan yaşlılara her zaman ve her şartlarda yardım etmeliyiz. Tüm yaşlılarımızın saygıyla ellerinden öperken, onlara sağlıklı ömürler diler, sevgi ve saygılarımı sunarım

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR