Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Poşetle imtihanımız

Poşetle imtihanımız

2019 yılının en önemli gündem konusu hiç şüphe yok ki naylon poşetlerin paralı olması olmuştur. 2019 yılına girdiğimizden beri tartışma konusu oldu ve olmaya da devam edecek gibi. Artık naylon poşetler “out” file ve torbalar “in”

Ekmek, manav, şarküteri ürünlerinin poşetlenmesinden para alınmayacak diğer her türlü ürün içinse istendiği takdirde naylon poşetin tanesi 25 kuruştan satılacak. Son zamanlarda eczanelerden verilen naylon poşetlerinde kapsam dışında olduğu söylendi.

Alt tarafı 25 kuruş olan poşet neden bu kadar gündem oldu dersiniz?  Doğayı korumak adına yapılan bu uygulamada naylon poşetlerin marketlerde 25 kuruştan satılması vatandaşı rahatsız etmemektedir. Vatandaşı rahatsız eden amblemli poşeti 25 kuruştan satan marketlerin reklamını yapmak.

Pazar filesi veya torbası ile gitmezsen marketin logolu naylon poşetini 25 kuruşa alıyorsun ve aynı zamanda da reklamını yapmış oluyorsun. Hem 25 kuruş vereceğiz, hem de poşetin üzerinde yazan marketin reklamını yapacağız. İnsanımızın zoruna giden konu bu.

Aslında sosyal medyada naylon poşetle ilgili daha sağlıklı paylaşımlar yapıldı. On poşet getirene 25 kuruş para verilmesinden tutunda, poşetlerin parayla geri verilmesine kadar çeşitli öneriler sunuldu.

Amaç doğayı korumaksa naylon poşet tamamen yasaklanmalıdır. İnsana ve doğaya büyük zarar veren naylon poşet uygulaması çok doğru bir karar ancak uygulaması ve hayata geçirilmesinde bazı hatalar var. Mesela çöp poşetlerini ne yapacağız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR