Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Öğretmende karne alacak

Öğretmende karne alacak

Şimdiye kadar öğrencilerine karne vermeye alışkın olan öğretmenler, 2018 yılı sonunda hayata geçecek olan performans sistemi ile onlarda karne alacaklar. 12 ilde pilot olarak uygulanacak olan öğretmen performans sitemi, kafaları da karıştırmaktadır.

2019 yılı başında hayata geçirilecek olan öğretmene performans siteminde artık öğrenci ve velilerde öğretmene not verecekler. Aslında çok güzel düşünülmüş bir sistem. Ancak uygulamasında ve hayata geçirilmesinde bir çok sıkıntı da yaşanabilir.

Bir kere öğrencisi ile iletişim kuramayan, mesleğine uygun hal ve tavırlarda olmayan, mesleği küçük düşürücü davranışları olan ve mesleğini kötüye kullanan öğretmenlerin ayıklanmasını amaçlayan bu sistemde, veli ve öğrenci profili de önem taşımaktadır.

Bir kere bile okula gelmeyen, öğrencisinin durumu ile ilgilenmeyen ve daha da önemlisi çocuğuna söz geçiremeyen veli mi öğretmene not verecek? Öğretmenine darp eden, ona tuzak kurarak çektiği görüntüleri sosyal medyada yayımlayan öğrenci mi not verecek?

Veliler toplantısına bile katılmayan bir veli mi öğretmene not verecek? Öğretme saygı ve sevginin ne demek olduğunu öğrenememiş, ahlak ve maneviyat şuuru olmayan bir öğrenciden öğretmenine not vermesini nasıl beklersiniz? Her başarısızlığın sebebi öğretmen değildir. Öğretmenlere performans sitemi koyan bürokratlar, velilere de çocuğu ile ilgilenme performans sitemi koysunlar bakalım.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR