Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Vergi bir vatandaşlık görevidir

Vergi bir vatandaşlık görevidir

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla, her yıl kutlanmakta olan vergi haftası, bu yıl 26 Şubat-4 Mart tarihleri arasında kutlanılıyor.

Vatandaşlar arasında vergi bilincini oluşturmak amacıyla  1990 yılından bu yana, her yıl Şubat ayının son haftası "Vergi Haftası" olarak kutlanmaktadır. 26 Şubat- 4 Mart  2018 tarihleri arasında bu yıl 29’unusu  düzenlenen Vergi Haftası etkinliklerinin ülkemiz, Konya’mız ve tüm toplum kesimlerine faydalı olmasını temenni ediyorum.

Bir ülkenin gelişmesi, bireysel olduğu kadar toplumsal ihtiyaçların karşılanmasını da gerektirir. Ayrıca bir arada huzurlu yaşamın, sosyal barışı korumanın yolu da bu ihtiyaçların nitelikli olarak karşılanmasıyla mümkündür. Toplumsal ihtiyaçların karşılanmasının en temel yolu ise vergilerdir.

Devletin önemli yatırımlar yapması ve insanlarının huzuru için toplanması elzem olan vergi, eğitimde, ulaşımda, enerjide, sağlıkta, güvenlikte ve sosyal yardımlaşmada gerekli bütün yatırımlar için gereklidir. Vergi bir milletin geleceğidir.

Vergi gelirinin artması, toplumun refahının sağlanması ve dolayısıyla ülke kalkınması açısından son derecede önem taşıyan vergi, hepimizi yakından ilgilendirmektedir.Daha güzel yarınlar için, adil ve etkin vergilendirme için hep birlikte ortak çaba harcamamız gerekmektedir.

Konya vergisine düşkün bir ilimizdir. Bu başarıda Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver ve ekibinin  aktif çalışmalarının sonucuna, Ahi Evran geleneğinden gelen bir kesimin üyeleri olarak doğruluk ve dürüstlüğü düstur edinmiş esnaf ve sanatkarlarımıza da Konya  ilinin bu başarısına katkı sağladıkları için teşekkür ediyor, vergi vermenin önemi ve farkında lığı konusunda Konya halkının gösterdiği özen ve başarısı ile gurur duyuyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR