Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Keşke biraz daha beklenseydi

Keşke biraz daha beklenseydi

Keşke biraz daha beklenseydi

Koronavirüs tehlikesi suresince günlerce evlere hapsolduk, çok sıkıldık, bunaldık. Ne var ki korona belasını atlatmak için bir süre daha dişimizi sıkacağız.  Söz konusu olan hastalandığımız zaman arayıp da bulamayacağımız sağlığımız.

Son günlerde hasta ve ölüm sayısında düşüşler oluyor. Hiç kuşkusuz bunda halkın önlem ve kararlara sıkı şekilde uyması etkili oldu. Sevindirici gelişmelerin ardı ardına yaşanması üzerine iki aydır uygulanan salgın sınırlamaları Bilim Kurulu’nun görüşü doğrultusunda aşamalı şekilde esnetilmeye başlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme planında en önemli detay kuşkusuz 21 Mart’tan bu yana eve kapanan 65 yaş üstü vatandaşların ve 20 yas altindaki kisilerin yasaklı günlerde dört saat evlerine yürüyüş mesafesinde kalmak koşulu ile sokağa çıkıp dolaşabilmelerine izin verilmesi.

Günlerdir bu haberi bekliyordu hükümetin açıkladığı önlem, kural ve kararlara uyan sabırlı vatandaş. En çok da onlar sevindi sokak yasağının esnetilmesine. Baharın gelmesi, her tarafın yeşillenmesi, doğanın uyanması onlarda sokak özlemini daha da artırıyordu. Neyse sabırlarının meyvesini aldılar sonunda. 65 yaş üzerindeki vatandaşlar ve 20 yaş altindakiler.  günler sonra 11-15 saatleri arasında sokağa çıkarak güneşin ve temiz havanın tadını çıkarabildi.

Kuaför, güzellik salonu ve berberler de 11 Mayıs’tan itibaren faaliyetlerine yeniden başladı. Onları yoğun mesai bekliyor. Öyle ya, erkek ve kadınların uzayan, beyazlaşan saçlarının elden geçmesi gerekiyor. Burada önemli olan maske ve mesafe kuralının eksiksiz uygulanması. Eğer, uyulmazsa bir çuval incir berbat edilebilir. Yazık olur bunca emeğe, disipline, vatandaşın özverisine.

Uzun süredir kapalı olan Alışveriş Merkezleri de (AVM)  Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği şartlara uyulması suretiyle 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başladı. En çok kaygılandığım AVM’lerin yeniden açılması. Her ne kadar sıkı önlemler alınsa, mesafeye uyulması gözetlense, kalabalık oluşmasına engel olunsa da yine de insanların kapalı bir ortamda bulunması endişelendiriyor. Belli ki, mağazaları olan şirketlerin yoğun talebi üzerine bu karar alındı. Günlerdir satış yapamayan, kira ödeyemeyen, çalıştırdığı elemanına maaş ödemekte zorlanan AVM mağaza sahipleri daha fazla sorun yaşamamak için taleplerini hükümete iletti. Ve bu talep karşılık buldu, AVM’ler 11 Mayıs’ta kepenklerini açtı. Aslında, bir süre daha kapalı kalabilir miydi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR