Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Eğitim ve öğretmen

Eğitim ve öğretmen

Eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak istedik değişme meydana getirme sürecidir. İnsanoğlu bu eğitim sürecinin en önemli parçalarından birini oluşturmaktadır. İnsan doğar, gelişir ve büyür. Bu süreç boyunca öğrenmeye devam eder. Öğrenmenin ana kriterinden birini oluşturan eğitim hayatımızın vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır.

Eğitim ilk olarak bireyin doğduğu ailede başlar ve okulda devam eder. Eğitimin ana aktörünü ise öğretmenlerimiz oluşturmaktadır. Öğretmenler bizi hayata ve geleceğe hazırlayan geleceğin mimarlarıdır. Eğitim eğer değerlendirilecekse öğretmenler olmadan bu sürecin ele alınması mümkün değildir. Okuma ve yazmadan tutunda matematik, Türkçe, coğrafya, tarih başta olmak üzere bu dallarda bizi bilgilendiren ve gelişmemizi sağlayan öğretmenlerimiz için ne söylesek az olur bence.

Sadece meseleye ders olarak bakmamak lazım. Eğitim sadece dersi içine almaz. İyi insan olmak, ahlaklı ve dürüstlük olmak gibi pek çok alanı da içine almaktadır. Bu saydığımız insanı insan yapan unsurları bize eğitmenlerimiz ve ilk eğiticilerimiz ebeveynlerimiz öğretmişlerdir. Bu açıdan eğitimi bir bütün olarak ele almak gerekiyor. Bu vesileyle bizi geleceğe hazırlayan tüm öğretmenlerimize sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum. 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.

İyi ki varsınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR