Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Çocukların çıkaramadığı ses olalım

Çocukların çıkaramadığı ses olalım

Hiç şüphe yok ki son günlerin en güncel ve toplumumuzun içini acıtan  konusu küçük yaştaki çocuklara yapılan cinsel istismar olaylarıdır. Toplumumuz yaşananlara tepki göstererek küçük yaştaki çocuklara yapılan cinsel istismara en ağır cezanın uygulanmasını arzu etmektedir.

Son günlerde küçük yaştaki çocuklarımıza yönelik tecavüz ve cinsel istismar toplum olarak kadın olarak, anne olarak hepimizi derinden sarsmış ve kapanması zor yaralar açmıştır. Taciz ve cinsel istismar çocukta hayatı boyunca taşıyacağı çok büyük travmalara ve güven kaybına yol açıyor.

Çocuğun gelişimini engelleyen ya da kısıtlayan eylemler fiziksel, ruhsal, duygusal olarak zarar görmesine, sağlık ve güvenliğinin tehlikeye girmesine sebep olmaktadır. Çocuklarınızı ihmal etmeyin onlara “HAYIR “ demesini öğretin. Çocuk istismarını önlemek elimizde. Çocukların çıkaramadığı ses olalım.

Bu çocuklar bizim, onları koruyacak olanlar da bizleriz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Kendi evlatlarımıza gösterdiğimiz ilgi ve sahiplenme duygusunu komşumuzun çocuğu için, parkta, sokakta oynayan çocuk için de göstermedikçe biz olamayız.

Çocuklarımıza yönelik her türlü cinsel istismar ve şiddete karşı toplum olarak, kadın ve anne olarak her zaman kurumlarımızla el birliği ile mücadele etmeye hazırız. Buna karşı her türlü önlemlerin alınması emsal niteliğinde iyi hal indirimi olmaksızın verilecek olan en ağır cezaların uygulanması toplum vicdanını birazcık da olsa rahatlamasını sağlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR