Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Çocuklarımıza sahip çıkalım

Çocuklarımıza sahip çıkalım

Çocuk yetiştirmek dünyanın en zor işlerinden biridir. Zor olduğu gibi aynı zamanda büyük sorumluluk ister. Çocuğun doğduğu günden itibaren bedensel ve ruhsal gelişimi için büyük çalışmalar yapılmalı ve çocuklarımız geleceğe güçlü bir şekilde hazırlanmalıdır.

Muhakkak ki, çocuğun ilk gelişimi aileden başlar. Anne sevgisi ve ilgisini üzerinde hisseden çocuk, ileriki yaşlarda daha çok kendine güvenen bireyler olur. Bu nedenle çocuklarımıza evde gerekli ilgi, alaka ve eğitim vererek geleceğe hazırlamalıyız.

Özellikle çalışan anneler çocuklarıyla gerekli ilgiyi kuramadıklarından şikayet ederler. Ancak akşamları çocuklarına ayıracakları zamanla bu açığı rahatlıkla kapatabilirler. Çünkü çocuklar annelerinin sevgisine muhtaçtır. Bu duygusal iletişimi mutlaka kurmalıdırlar.

Dört yaşına kadar çocuklara anne ve babaları gerekli ruhsal ve duygusal iletişimi kurdukları zaman, çocukların davranışlarında ve hareketlerindeki kendilerine güveni açıkca görebiliriz. Aile içerisinde çocuklara verilen ahlaki, manevi ve duygusal birliktelik ile onu geleceğe sağlam birey olarak yetiştirebiliriz.

Çocuklara aile içinde söz verilmesi, düşüncelerinin alınması ve onların isteklerini yeterince yerine getirilmesi sonucunda başarılı bir birey olarak yetiştirmiş oluruz. Çocuklarımızın geleceğini daha özgür, başarılı ve yaşanabilir kılmak adına anne ve babalara büyük görev düşmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR