Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Bu yıl hediyeler Mehmetçiğe gitti

Bu yıl hediyeler Mehmetçiğe gitti

14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde sosyal medyada başlatılan ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören   "Bu yıl hediyeler Mehmetçiğe" kampanyasına destek çığ gibi büyüdü. Kampanyanın ilk adresi Mehmetçik Vakfı olurken, kuruma kısa mesaj yolu ile gönderilen destekler rekor seviyelere ulaştı.

Afrin’e düzenlenen “Zeytin dalı” harekatı ile adeta bütünleşen Türkiye, 14 Şubat “Sevgililer Günü” nde de kahraman Mehmetçiği unutmayarak, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde “hediyemiz sevgilimiz olan Mehmetçiğe” diyerek Mehmetçik Vakfı’na bağış yapma kararı aldı.

Sadece vatandaşlar değil büyük bazı firmalarında desteklediği bu kampanya, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne denli büyük bir millet olduğunu ve aynı zamanda ne kadar birlik ve beraberlik içinde olduğununda kısa bir özeti oldu adeta.

Eşinden, çocuğundan, sevgilisinden uzakta olan Mehmetçiğin 14 Şubat’ta yalnız ve yine bir çatışmanın içerisinde olacağını, bir nebze de olsa, yalnızlıklarına merhem olmak için böyle bir kampanyayı hayata geçirenlere teşekkür borçluyuz.

Şurasını artık herkes bilmelidir ki, bizim medeniyetimizde her Türk asker doğar. Bu temel esaslar üzerine kurulmuştur vatan sevgisi. Kendi tarihimizde şanlı mücadelelerle ve kahramanlıklara dayanan birçok destanımız var.

 Batı ülkelerinde olsun, diğer kıtalarda olsun ‘Asker’ denilince insanlarda hep bir endişe uyanır. Oysa ki bizim Türk askeri öyle değildir. Merhameti ve yardımsever oluşuyla anılır. Bugüne kadar ki çatışmalarda eşine ve çocuğuna hasret kalmış nice yiğitlerimiz şehit oldu.

İşte yüreğe dokunan bu noktada 14 Şubat’ta ‘sevgilimiz Mehmetçik’ kampanyası bu kahramanlara destek olmuş oldu. Vatanının bütünlüğü ve milletinin huzuru için canını feda etmekten çekinmeyen  Mehmetçiğimizin ; kayıpsız dönmelerini temenni ediyor, zaferlerle eşlerine, çocuklarına gülerek kavuşmalarını diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR