Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Bizimde belediyelerden beklentimiz var

Bizimde belediyelerden beklentimiz var

31 Mart Mahalli seçimlerde siyasi partilerin belediye başkan adayları proje ve vaatleri ile sahada dolaşmaktadır. Kendilerini vatandaşa daha iyi anlatmak adına kapı kapı dolaşmakta, yapacakları ile bulundukları ilçeye nasıl katkı yapacaklarını  izah etmektedir.

Belediye başkan adaylarının istediği şey, vatandaşlarımızın oyunu almaktır. Ancak vatandaş olarak bizimde belediye başkanlarından isteklerimiz vardır. Bizim nu beklentilerimizi sağlayan adaylar oyumuzu hak edecektir.  Öncelikle vatandaş olarak huzurlu bir şekilde yaşamak isteriz.

Bu huzur hemen her ortamda istenmektedir. Şehirde huzur isteyen insan her şeyden önce evinden işine huzur içinde gitmek istiyor. Trafikte çok zaman kaybetmemek ve sinirlerinin çok gerilmemesini  istiyor. Düzenli akan bir trafik ve bunu sağlayacak çok şeritli bulvarlar, alt ve üst geçitler istiyor.

İnsanlar geniş, ferah ve yeşilin her tonuyla bezenmiş çok sayıda park istiyorlar. Ve bu paklarda çocuklarının güvende oynaması için saat kameralar ile takip edilen ve görüntülerin evdeki bilgisayar ve cep telefonundan izlenebilen güvenli parkların olmasını istiyorlar.

İnsanlar hafta sonu ya da hafta içinde ailece mutluluk içinde her türlü sosyal ihtiyaçları düşünülmüş devasa alanlarda piknik yapmak istiyorlar. Şehirde huzurun peşinde koşan insanlarımız kentin tüm sokak ve caddelerinin asfaltları, kaldırımları ile yenilenmiş, temizlik hizmetleri konusunda hiç bir sorun yaşanmamasını istiyorlar.

Kısaca insan, şehrin gelişmesi, kalkınması ve büyümesi için yurtdışından ve yurt içinde yatırımcıları şehre davet eden, onlara şehrin yatırım  avantajlarını bilimsel verilerle uzun uzun izah eden, hizmetlerini yaparken halkına danışan, hangi sektörle ilgili, hangi cadde ve sokak ile ilgili bir hizmet yapılacaksa onların da görüş ve önerilerini alan,makam odasından çok mahallelerde, cadde sokakta ve şantiye de  çalışma anlarında olan, yıllarca dokunulmasına korkulan hizmetlere cesurca dokunan ve çözen,halkının acı ve mutlu günlerinde yanı başında olan, kısaca hoş geldin bebek ile insanlarımıza merhaba deyip vefatına kadar hayatı kolaylaştıran, cenaze hizmetlerini de insanların acılarını yaşamaları için her türlü hizmeti zamanında ve ücretsiz yapan bir başkan arıyor. Sizce çok şey mi istiyoruz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR