Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Biraz daha dikkat

Biraz daha dikkat

Konya olarak tarihi, doğal ve tabi güzelliklere sahip bir iliz. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte evlerde sıkılan kişiler, kendisini hemen dışarıya atıyor ve rahat nefes almak için bulduğu ilk parka gidiyor.

Özellikle şehir merkezinde oturanlar ve şehrin dışına çıkma imkanı olmayanların gittikleri yerin başında da Alaaddin Tepesi ve Kültürpark gelmektedir. İş ve günün yorgunluğunu atmak isteyenler buralara akın ederken, buraların temizliğine gerekli özen gösterilmemesi ise herkesi üzüyor.

Burada sözüm belediyeye değil vatandaşlaradır. Belediye elinden geleni yapıyor, parklarımızı temiz tutmak için çabalıyor. Ancak sadece belediyelerin çabası buraları temiz tutmak için yetmemektedir. Belediye ve vatandaş elele buraları temiz tutmalıdır.

Alaaddin Tepesi ve Kültürpark’ta oturanların dondurma çöplerini, çekirdek kabuklarını ve sigara izmaritlerini bir yere toplayarak çöp kutularına atmaları gerekir. Ancak bazı vatandaşlar bunlara uymuyor ve oturdukları yerin etrafını adeta çöplüğe çeviriyorlar.

“Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak” diye bir söz vardır. Oturduğu yeri çöplüğe çevirenlerin belediyeden şikayet etmeye hakkı yoktur. Belediyenin elemanları ellerinden geleni yapıyorlar, ancak herkesin ardına bir eleman konulamaz ki.

Temiz bir hava almak için parklara çıkan vatandaşlarımızın çevre duyarlılığı içerisinde olmaları gerekir. Buraları insanların soluk aldıkları ve bir nebze olsun dinlendikleri yerlerdir. Parklarımızı temiz tutmak için lütfen biraz daha dikkat.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR